Dünya
  • 4.1.2026 21:46

Trump'tan Rodriguez'e tehdit! Sıradaki hedef Grönland mı?

ABD Başkanı Donald Trump, Maduro'nun yerine Venezuela Devlet Başkanlığı koltuğuna geçmesi beklenen Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez'i tehdit etti. Trump "Doğru olan şeyleri yapmazsa çok ağır bedel ödeyecek. Maduro’dan bile büyük.” dedi. Trump, ABD'nin Grönland'ı almaya ihtiyacı olduğunu iddia ederek, bölgenin Rus ve Çin gemileri ile çevrili olduğunu ileri sürdü.

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela’nın geçici Devlet Başkanı Delcy Rodriguez'i tehdit ederek, "Eğer doğru olanı yapmazsa, çok ağır bir bedel ödeyecek, muhtemelen Maduro'dan daha ağır bir bedel" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD basınına verdiği röportajda Venezuela’nın devrik lideri Nicolas Maduro’nun görevini üstlenen Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez'i tehdit etti. Trump, Venezuela’nın geçici Devlet Başkanı Rodriguez'i hedef alarak, "Eğer doğru olanı yapmazsa, çok ağır bir bedel ödeyecek, muhtemelen Maduro'dan daha ağır bir bedel" ifadelerini kullandı.

PETROL ŞİRKETLERİ SAHAYA SÜRÜLECEK

Maduro ve eşinin ABD adaleti önünde hesap vereceğini ifade eden Donald Trump "ABD'nin dev petrol şirketlerini devreye sokacağız. Venezuela'yı biz yöneteceğiz" dedi.

BAŞKA ÜLKERE DE SALDIRI OLACKA MESAJI

Trump, ayrıca Venezuela’nın ABD müdahalesine maruz kalan son ülke olmayabileceğini ifade etti.

Donald Trump, "Küba'yı da konuşacağız bölgedeki tüm uluslar dikkat etmeli" şeklinde konuştu.

“GRÖNLAND'A KESİNLİKLE İHTİYACIMIZ VAR”

Grönland'ın kendileri için stratejik olarak çok önemli olduğu ve adanın ABD'nin bir parçası olması gerektiği yönündeki tepki çeken açıklamalarını yeniden gündeme getiren Trump, "Grönland'a kesinlikle ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı. Trump, Danimarka'ya ait olan Grönland’in "Rus ve Çin gemileriyle çevrili" olduğunu iddia etti.

 

Güncellenme Tarihi : 4.1.2026 21:47

İLGİLİ HABERLER