Gündem
  • 1.10.2008 09:52

TUNCAY GÜNEY'E, "İFADENİ İNKAR ET" BASKISI

Kanada'da yaşayan Tuncay Güney, Ergenekon soruşturmasında önemli rol oynayan ifadesini geri alması için İşçi Partisi mensuplarından baskı gördüğünü iddia etti.

Tuncay Güney, İşçi Partisi Genel Sekteri Avukat Nusret Senem isimli bir İşçi Partisi mensubunun Toronto'da kendisiyle irtibata geçerek, 'Ya Cumhuriyet gazetesine röportaj ver ya da ulusal bir televizyon kanalına çıkarak ifadelerini geri alacak şekilde açıklama yap' dediğini, ancak kendisinin bunu kabul etmediğini öne sürdü.

Toronto Üniversitesi'nde okuyan ve Nusret Senem'den mesaj getirdiğini söyleyen İşçi Partili genç bir öğrencinin kendisiyle buluşmak istediğini ifade eden Güney görüşmeyi şöyle aktardı: 'İki Türk arkadaşımla beraber Toronto'daki Türk restoranı Bloor-Yong'da bu gençle buluştuk. Bana 'Ya Cumhuriyet gazetesine röportaj ver ya da ulusal kanallardan birini ayarlayıp Ergenekon'la ilgili verdiğin ifadelerini yalanla' dedi. Ben de 'Seni niye yolluyorlar. Benim muhatabım sen değilsin, Şule Perinçek çıksın karşıma' dedim. Yemek parasını ben ödedim. Sonra gence dönerek, 'Bak Yahudilerin ve CIA'nın parası senin boğazından geçti' diye konuştum. Konuşmaya şahit olan restoranın sahibinin de kahkahalar attı.”

TÜRKİYE'YE GİRMEDİM

Aydınlık Dergisi'nin kendisi hakkında yaptığı haberlere ilişkin de açıklamalarda bulunan Güney, yayınların baskı kurma amacıyla yapıldığını ve asılsız olduğunu ifade etti. Tuncay Güney, dergide geçen 'Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün kendisini kaçak olarak Türkiye'ye getirtip ifade aldığı' bilgisinin kesinlikle yalan olduğunu kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:49

İLGİLİ HABERLER