Asayiş
  • 6.8.2009 10:19

TUNCELİ'Yİ SARSAN ÇİFTE VAHŞİ CİNAYET!..

Emekli iki kadın öğretmenin vahşice öldürülüp kaza süsü vermek için evlerinin yakılması, asayiş olaylarına ender rastlanan Tunceli'nin Pertek ilçesinde halkı tedirgin etti 

Aslen Pertekli olan 70 yaşındaki emekli sınıf öğretmeni Sakine Genç ile 65 yaşındaki beden eğitimi öğretmeni Şener Canvarol, iki yıldır yaz tatillerini ilçede bulunan bağ evinde geçiriyordu. İki katlı bağ evinde kalarak üzüm yetiştiren, reçel yapan, fırsat buldukça evin yanındaki Keban Baraj Gölü'ne gidip serinleyen iki emekli öğretmen, 1 Ağustos gecesi 3 kişi oldukları sanılan şahısların saldırısına uğradı. Başlarına sert bir cisimle vurulup bayıltılan öğretmenler, şiş ve bıçaklarla öldürüldü. Evi de ateşe veren saldırganlar, olay yerinden iz bırakmadan kaçtı. Önce iki yaşlı kadının yangından zehirlenerek öldüğü sanıldı, ancak cesetleri otopsi için Elazığ'a götürülünce, korkunç gerçek ortaya çıktı. Yaşanan vahşi cinayete lanet yağdıran Pertekliler, ilçelerinde cinayet işlendiğini bile hatırlamadıklarını, bunun ilk vaka olduğunu söyledi. Sakine Genç'i 'o bir melekti' diye anlatan ilçe halkı, "Herkese yardım ederdi, bir düşmanı kesinlikle olamaz. Meleğimizi bizden alan kişi ya da kişilere lanet okuyoruz" diye konuştu.

"MELEĞİMİZİ ALDILAR"
Sakine Genç'in İstanbul'da özel bir şirkette kurumsal iletişim görevlisi olan kızı Şilan ile İngiltere'de tercümanlık yapan kızı Betül Genç de, annelerinin ölüm haberini ziyaret için Tunceli'ye giderken Elazığ Havaalanı'nda öğrendi. Genç'in Ankara'da yaşayan avukat eşi Kemal Genç de olayı öğrenince Pertek'e geldi. Genç'in kızları ve eşi ise katillerin bir an önce bulunması için yetkililerden yardım istedi. Jandarma askeri bölge sınırları içinde olan bağ evini gören mobese kameraların kayıtları inceleniyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:54

İLGİLİ HABERLER