TÜRBANLI KADININ ELÇİLİĞE ALINMADIĞI ÖĞRENEN ERDOĞAN KIZDI!.
BERLİN - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bazıları çağdaşlık falan diyor. Bunlar lafta çağdaş, uygulamada değil. Asıl çağdaşlık bizim iktidarımızda'' dedi.Erdoğan, Almanya'daki temasları sırasında Berlin'deki Atlon Oteli'nde Türk sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle biraraya geldi. Erdoğan, bir yetkilinin ''Almanya'da İslam korkusunun yayıldığını'' söylemesi ''Biz muhataplarımıza antisemitizmi insanlık suçu olarak ilan ettik. 'Siz de İslam düşmanlığını insanlık suçu olarak kabul edin' dedik. İslam ve terör kelimelerini yan yana koyamazsınız'' diye konuştu.
Erdoğan daha sonra Berlin'de yaşayan Türk vatandaşlarıyla biraraya geldi. Ekonominin önemine değinen Erdoğan, şu anda güvenilen, istikrar içinde bir Türkiye olduğunu söyledi.
Konuşmasında Hükümet'e yönelik eleştirilere de tepki gösteren Erdoğan, IMF'ye olan borcun önemli bir bölümünün ödendiğini söyledi. İktidarın önce eğitim meselesini halledeceğini söyleyen Erdoğan, ''Bilgisayar bizimle girdi okullara. Bazıları çağdaşlık falan diyor, bunlar lafta çağdaş, uygulamada değil. Asıl çağdaşlık bizim iktidarımızda'' diye konuştu.
Toplantıya katılan Türk vatandaşlarının sorunlarını da dinleyen Erdoğan, türbanlı bir kadının Türk Büyükelçiliği'ne bu şekilde alınmadığını söylemesi üzerine, böyle bir uygulama olup olmadığını sordu. Berlin Büyükelçisi Mehmet Ali İrtemçelik'in, bu konuda ''yazılı talimat bulunduğunu'' söylemesi üzerine Erdoğan, ''Böyle bir genelge varsa bu genelge yazılıp nasıl gönderilmişse, aynı şekilde iptali de gönderilir. Böyle bir uygulama söz konusu olamaz. Burada yaşayan vatandaşım rahatlıkla gelecek. Orada gerekli olan ilgiyi görecektir'' dedi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:12