Gündem
  • 28.2.2013 11:20

Türk dans tarihine geçen ikili

ANKARA (AA) - Ülkü Parlakyıldız Karakuş - Sportif Latin Dansları Yıldızlar Dünya Şampiyonası'nda 64 çift arasında 6'ncı olan Ankaralı İren Türkkan-Taha Batu Coşar ikilisi, Türk dans tarihine geçti.
            İren Türkkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spora cimnastikle başladığını ve annesinin isteğiyle Latin dansıyla devam ettiğini söyledi. Taha Batu Coşar ile 8 aydır partner olduklarını belirten Türkkan, ''Dünya şampiyonasında ikimiz de çok heyecanlıydık ama göstermemeye çalışıyorduk. Çünkü ne kadar az heyecanlı olursak, pistte o kadar iyi sergileyebiliyoruz kendimizi'' dedi. İtalya'daki yarışma atmosferine değinen Türkkan, orada çok güzel ve farklı duygular yaşadıklarını dile getirdi.
      Dansa ileriki yıllarda da devam edeceğini belirten Türkkan, ''Dans etmeyi çok seviyorum. Dans ederken kendimi daha iyi hissediyorum, sanki bütün problemlerim uçup gidiyor. Dans, hayatıma eğlence kattı. Herşeyim oldu, günlük yaşamım, ailem oldu'' diye konuştu.
      İren Türkkan, okulla dansı bir arada yürütmenin ise kolay olmadığını dile getirerek, ''Antrenmanlar çok yorucu oluyor, bazen derslerimi de etkiliyor. Ödevlerimi bazen sabah okul servisinde yapabiliyorum'' ifadelerini kullandı.
     
     -''Teknik olarak iyiyiz''-
    
     On yaşında başladığı dansa profesyonel olarak 4 yıldır devam eden ve iki yıldır Türkiye şampiyonluğunu kimseye bırakmayan Taha Batu Coşar da İtalya'dan önce, Almanya'da 5'incilik, Romanya'da 3'üncülük, Bulgaristan'da ise birincilik elde ettiğini söyledi. Dünya şampiyonasında teknik açıdan çok iyi olduklarını ifade eden Coşar, ''Ancak çok fazla tecrübemiz bulunmadığı için ne yazık ki finalde ilk 3'e giremedik. Sponsorumuz olsaydı, sonuç eminim daha farklı olurdu'' dedi.
      Yarışma zamanında günde 6 saat çalıştıklarını belirten Coşar, okulla antrenmanı bir arada yürütmenin bazen zor olduğunu söyledi.
      Çiftin antrenörlüğünü yapan İpek Yavuzer ise iki sporcuyla da ayrı ayrı 4 yıldır çalıştıklarını belirterek, ikilinin ise sadece 8 aydır birlikte çalıştıklarına dikkati çekti.
      İkilinin, dünyanın en prestijli yarışması olan Almanya Açık'ta (German Open) geçen yıl 198 çift arasında 5'inci olup, çok büyük bir başarı elde ettiklerini söyleyen Yavuzer, ''Burada elde ettikleri sonuçla da İtalya'daki dünya şampiyonasına katıldık. Finale çıkıp 6'ncı oldular. Bu, Türkiye tarihinde bir ilk. Türkiye'nin bundan önceki en iyi sonucu, 5 yıl önceki çeyrek final başarısıydı. Dolayısıyla çok mutluyuz'' değerlendirmesini yaptı.
     
     -Okuldan antrenman salonuna-
    
     Önlerinde, gelecek ay Slovenya ve Yunanistan'da iki yarışma bulunduğunu ve orada şampiyonluğu hedeflediklerini belirten İpek Yavuzer, asıl hedeflerinin ise dünya şampiyonluğu olduğunu belirtti.
      İren ve Taha çiftiyle haftada 15 saat çalıştıklarını belirten Yavuzer, ''Okuldan çıkıp direkt buraya geliyorlar. Burada 2 saat antrenman yaptıktan sonra eve gidip ödevlerini yapıyorlar, sınavlarına çalışıyorlar. Biraz zor oluyor ama çok sevdikleri için iki konuda da başarılılar'' dedi.
      İki sporcunun da oldukça yetenekli olduğunu ifade eden İpek Yavuzer, şunları söyledi:
      ''Taha biraz daha tecrübeli. İren yaşça da küçük, tecrübe olarak da. Arada 1,5 sene dans etmedi. Dolayısıyla performansları da tecrübe açısından biraz fark ediyor ama İren çok yetenekli bir sporcu, hemen arayı kapattı.''
     
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:38

İLGİLİ HABERLER