Gündem
  • 31.7.2008 13:50

TÜRKİYE-AB KPK EŞBAŞKANI: AK PARTİ SONUÇ ÇIKARMALI

YALOVA - TürkiyeTatil için Türkiye'de bulunan Lagendijk, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.AK Parti'nin kapatılmama kararını, "Çok rahatlatan bir gelişme" olarak değerlendirdi ve şöyle dedi:
     "Bu kararın, Türkiye'nin demokratikleşmesi açısından çok olumlu bir karar olduğunu düşünüyorum. Zira şu anda iktidarda bulunan bir partinin kapatılması çok da demokratik bir karar olmayacaktı. Hem kendi açımdan hem de Türkiye-AB ilişkileri açısından rahatlatıcı bir karar. Ancak bundan sonraki meselelerle ilgili AK Parti'nin 3 sonuç çıkarması gerektiğini düşünüyorum. İlk olarak yeni bir anayasanın hazırlanması gerektiğini anlaması lazım. Yine AB reform sürecine devam etmesi gerekiyor. Diğer bir konu ve bence en önemlisi ise Türkiye'de laiklik konusunda hassasiyeti olanların bu hassasiyetlerini daha fazla dikkate almaları gerekiyor."
     Anayasa Mahkemesi kararının, AB süreci açısından da önem taşıdığını vurgulayan Lagendijk, "Eğer Anayasa Mahkemesi kapatma kararı verseydi, bu süreci daha da zorlaştıracaktı. Ancak şimdi hiçbir sorun olmadan yola devam edilebilecek" dedi.
     Lagendijk, "Ergenekon" iddianamesinde adının ölüm listesinde geçmesine ilişkin soruyu, "Suikast listesinde bulunduğumu ben de yeni, 1-2 gün önce öğrendim" diye yanıtlarken, böyle bir listede adının geçmesinin "kötü bir durum" olduğunu kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:26

İLGİLİ HABERLER