Dünya
  • 1.9.2009 00:00

TÜRKİYE ERMENİSTAN İLİŞKİLERİNDE SICAK GELİŞME...

Türkiye ve Ermenistan, İsviçre’nin arabuluculuğuyla parafladıkları “Diplomatik İlişkilerin Tesisi Protokolü" ile “İkili İlişkilerin Geliştirilmesi Protokolüne"ne dair iç siyasi istişarelerini başlatma hususunda mutabakata vardı.

Konuya ilişkin Türkiye, Ermenistan ve İsviçre dışişleribakanlıklarının ortak açıklaması şöyle:
"Türkiye Cumhuriyeti ve Ermenistan Cumhuriyeti, İsviçre’nin arabuluculuğu ile sürdürdükleri çabalar bağlamında parafladıkları “Diplomatik İlişkilerin Tesisi Protokolü" ile “İkili İlişkilerin Geliştirilmesi Protokolüne"ne dair iç siyasi istişarelerini başlatma hususunda mutabakata varmışlardır.
Bu iki Protokol, ikili ilişkilerin makul bir zaman diliminde normalizasyonu için bir çerçeve sunmaktadır. Siyasi istişareler altı hafta içinde tamamlanacak, bunu müteakiben iki Protokol imzalanacak ve her iki Parlamentonun onayına sunulacaktır. Her iki taraf anayasal ve yasal prosedürlerine uygun biçimde onay işleminin zamanlıca ilerlemesi için çaba gösterecektir.
İkili ilişkilerin normalizasyonu bölgedeki barışa ve istikrara katkı sağlayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti ile Ermenistan Cumhuriyeti İsviçre’nin desteğiyle ortak gayretlerini sürdürme konusunda kararlıdırlar"

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:25

İLGİLİ HABERLER