Spor
  • 27.11.2020 13:46

UEFA''da Türk yıldızlar ne yaptı

UEFA Avrupa Ligi'nde geceye Cengiz Ünder damgası! %93 ile...

Leicester City forması giyen milli futbolcumuz Cengiz Ünder, Sporting Braga deplasmanındaki performansıyla geceye damga vurdu.

GECEYE DAMGA VURDU

UEFA Avrupa Ligi'nde 2020-21 sezonu grup aşamasının dördüncü haftası, oynanan 24 maçla tamamlandı. Avrupa futbolunun en önemli ikinci organizasyonunun dördüncü haftası birbirinden zorlu müsabakalara sahne oldu.

TÜRK DERBİSİ

H Grubu'nda oynanan maçta Lille, sahasında Milan ile 1-1 berabere kaldı. Lille'de forma giyen Yusuf Yazıcı 63. dakikada yerini Jonathan Ikone'ye bırakırken, Milan'da ilk 11'de başlayan Hakan Çalhanoğlu da 61. dakikada oyundan çıktı.

KAZANAN ÇIKMADI

Milan'ı öne geçiren golü 46. dakikada Samuel Castillejo Azuaga kaydetti. Lille'in beraberlik sayısı ise Jonathan Bamba'dan geldi.

BURAK YILMAZ SÜRE ALAMADI

Zeki Çelik'in sakatlığı sebebiyle kadroya alınmadığı mücadelede Burak Yılmaz ise yedek soyundu ancak takımı 4 değişiklik yapmasına rağmen süre alamadı.

LEICESTER CITY TUR ATLADI

Cengiz Ünder'in formasını giydiği Leicester City, deplasmanda Sporting Braga ile 3-3 berabere kaldı. Milli futbolcumuz 62. dakikada yerini Jamie Vardy'ye bıraktı.

6 GOLLÜ BERABERLİK

Ev sabibi ekibin gollerini 4. dakikada Al Musrati, 24. dakikada Paulinho ve 90. dakikada Fransergio kaydetti. Leicester City'e beraberliği getiren sayılar ise 9. dakikada Harvey Lewis Barnes, 78. dakikada Luke Thomas ve 90+5. dakikada Jamie Vardy'den geldi.

CENGİZ ÜNDER DAMGASI

Öte yandan Leiscester City forması giyen temsilcimiz Cengiz Ünder, Sporting Braga karşısındaki performansıyla geceye damga vurmayı başardı.

6.9 VERİMLİLİK PUANI

Whosored.com tarafından Leicester City'nin en yüksek 4. verimlilik puanını alan Cengiz Ünder, yalnızca 62 dakika sahada kalmasına rağmen 6.9 puanı hanesine yazdırmayı bildi.

SADECE SKORA KATKI YAPANLAR GEÇTİ

Mücadeleye ilk 11'de başlayan isimlerden yalnızca 7.2 puanla Harvey Lewis Barnes (1 gol), 7.0 puanla Lukes Thomas (1 gol) ve 7.5 puanla Marc Albrighton (1 asist), milli futbolcumuzu geride bırakmayı başardı.

AZ SÜRE ALDI AMA HAKKINI VERDİ

Cengiz Ünder'in takımına gol ya da asist katkısı sağlamamasına rağmen bu kadar yüksek verimlik puanı alması dikkatlerden kaçmadı. Genç yetenek, maçta gol ya asist yapmayan isimler arasında zirvede yer aldı.

TEK PAS HATASI YAPTI

Sporting Braga karşısında kaleyi üç kez yoklayan ve üçünde de isabet bulan Cengiz Ünder ayrıca yüksek pas isabet oranıyla da gözlerin pasını sildi. Maçta tek pas hatası yapan Türk yıldız, karşılaşmayı %93 isabetli pas yüzdesiyle tamamladı.

Güncellenme Tarihi : 27.11.2020 13:50

İLGİLİ HABERLER