EDA HAN
ANKARA - Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu ve Denizli Ziraat Odası Başkanı Haldun Tellioğlu'nun ölümüylü sonuçlanan kazada, aracı kullanan şoför Berkant Korkut'un yargılanmasına devam edildi.
Ankara 4. Asliye Ceza Mahkemesinde yapılan ikinci duruşmada, Haldun Tellioğlu'nun eşi Sıdıka Tellioğlu ile Recep Yazıcıoğlu'nun eşi Meryem Yazıcıoğlu ve çocuklarının müdahil talebi kabul edildi.
Duruşmada, söz alan Korkut'un avukatı Nurullah Albayrak, Mahkeme Başkanı Ümit Nuri Dündar'dan müvekkiline Yazıcıoğlu ve Tellioğlu'ndan bir yere yetiştirilmesi ve yolda hız yapması konusunda talimat alıp almadığının sorulmasını istedi.
Sanık Berkant Korkut ise sabah saat 09.30'da Denizli'den yola çıktıklarını, Denizli Ziraat Odası Başkanı Haldun Tellioğlu'nun kendisine saat 14.00'te Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademesi'nde olmaları gerektiğini ve aracı ona göre kullanmasını söylediğini kaydetti.
Hakim Dündar, Korkut'a 'sende aracı ona göre süratli mi? kullandın' sorusunu yöneltti. Korkut ise ''Yolun müsait olduğu zamanlarda hızımı 120-130 kilometreye kadar çıkarttım '' dedi.
Hakim Dündar, Korkut'a 'yavaşla sana hızla gitme diyen oldu mu?' sorusu üzerine Korkut, ''Bana hızlı gidiyorsun. Süratini kes gibi talimat gelmedi. Yolun bazı bölümlerinde hızlı gitmem söylendi. Ben de trafiğin durumuna göre yavaşlıyordum'' dedi.
Duruşmada, söz alan Yazıcıoğlu'nun avukatı Mehmet Hatemoğlu, kazadan sonra cezaevine giderek sanık Berkant Korkut ile görüştüğünü Korkut'un kendisine olayı nasıl olduğunu anlattığını ifade etti.
Hatemoğlu, ''Berkant Korkut bana sol şeritte seyrederken, sağ şeritte meçhul bir aracın önüne doğru direksiyon kırdığını, kendisinin de çarpmamak için şerit değiştirmek için harekete geçtiğini ve aynadan bir münibüsün geldiğini görerek frene bastığını ve ondan sonrada olayı hatırlamadığını söyledi'' dedi.
Hakim Dündar, Korkut'a bunun doğru olup olmadığını sordu. Korkut ise, avukat Hatemoğlu'na arkadan münibüsün geldiğini ve frene bastığını söylemediğini ifade etti.
Duruşmada, Savcı Abdülvahap Yaren, Sanık Korkut ve avukatının olay yerinde manyetik alan araştırılmasının yapılması yönündeki talebinin reddedilmesini estedi. Savcı, insan kusurlarından kaynaklanan olayların doğal olaylara bağlanmasının usule aykırı olduğunu belirterek, ''Yağmurun yağmasına, rüzgarın esmesine, suçu yükleyemeyiz. Dolayısıyla manyetik alana da suçun yüklenmesi usule aykırıdır'' dedi. Yaren, sanık Berkant Korkut'un tutukluluk halinin devamı talep etti.
Duruşma sonunda Hakim Dündar, kazanın başlangıcından itibaren araçta aniden meydana gelebilecek bir arıza ileri sürülmediği gibi olayın oluşumunun sanığın anlattıklarıyla açıkca belli olduğunu, her türlü tedbir alınıp, yolda trafik kurallarına uyulduğu takdirde harici ve fiziki sebebler olmadığı takdirde aracın sol şeritte seyrederken, orta ve sağ şeritteki duvara çarpmasının gözle görülmeyen manyetik alanın sebeb vermesinin ikna edici olmadığını bu nedenle sanık avukatının bu husustaki araştırma talebinin reddine karar verdi. Dündar ayrıca, olaydaki kusurun tesbiti için Adli Tıp Başkanığı Trafik İhtisas Daire Başkanığı'na dosyanın gönderilmesine ve sanığın tutukluluk haline karar vererek, duruşmayı erteledi.
Berkant Korkut, hakkında TCK'nın 'tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu birden fazla kişinin ölümüne neden olma' hükmünü içeren, 455/2maddesi uyarınca 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:53