Gündem
  • 3.5.2024 01:43

Yahudi ebeveynler askere alınan kızlarına işkence yapıldığını belirtip mahkemeye koştu

'Anne, artık orduda olamam': İsrailli kadın askerler cehennem gibi askere alma sürecini ortaya koyuyor

Kadın askerlere yönelik sert muamele: 7 Ekim olaylarının ardından istismara uğradı, aşağılandı ve gözlemci olarak askere alınmaya zorlandı; bu da kaygıya, travmaya ve ciddi sonuçlara yol açtı.

Çığlık, aşağılama, uykudan mahrum bırakma ve bayılma noktasına varan cezalar; askere alınan kadınların ebeveynlerine göre IDF, askere alındıktan sonra orduya hizmet etme korkusu nedeniyle kadın gözlem birimine kaydolmayı reddedenlere bu şekilde davranıyor. 

Birkaç hafta önce pek çok kadın askerin askere alındıkları gün gözlemci olarak görev yapmayı reddetmesinin ardından ebeveynleri, kızlarının "kırmak" amacıyla saatlerce kendisine bağırılmak ve sürekli uykudan mahrum bırakılmak da dahil olmak üzere sert muameleye maruz kaldığını söyledi. onlara. Onlara bağırıldı, aşağılandı, tehdit edildi ve küfredildi. Onları parçalayan ve anksiyete atakları yaşamalarına neden olan gerçek bir psikolojik stres altına alındılar.

Bir anne, "Kızım şimdiye kadar yaşadıklarından ve göreve çağırılmaları için baskı yapıldığından dolayı anksiyete atakları yaşadı. Bütün bu uygulamalar aslında onları memuriyete kırmak için işkenceydi. Geceleri söylendi. Işık altında ve gürültülü bir yerde uyumaları, böylece sürekli uyumaları engelleniyor. Yüzlerini kaşımalarına bile izin verilmeden saatlerce dışarıda güneş altında bırakılıyorlardı."

Birkaç hafta önce gözlemci olarak görevlendirilen onlarca kadın asker, 7 Ekim'de kadın gözlemcilerin öldürülmesi ve kaçırılmasının ardından büyük endişe duyduklarını belirterek görev değişikliği talebinde bulunmuştu. 

Buna ek olarak, Hamas'ın gelecekte İsrail topraklarına yönelik bir saldırı ve işgaline ilişkin değerlendirmelerinde küçümseyici ifadeler de yayımlandı . Göreve gitmeyi reddeden bazı kadın gözlemcilerin ebeveynleri, kızlarının Tel Hashomer üssünde kavurucu güneş altında "işkenceye" maruz kaldıklarını ve onları zorla askere almaya ikna etmek amacıyla kulaklarına çığlıklar attığını iddia ediyor.

Travma geçiren kadın askerlerin anneleri konuştu

Askere giden bir başka asker annesi, "İstedikleri her şey yüzlerinde çığlık atmasına neden oldu. Kızım bir anksiyete krizi geçirdi ve bu yüzden acil servise sevk edildi" dedi. "7 Ekim'de yaşananlardan sonra en hafif tabirle utanç verici muamele ve görevde kalma korkusu nedeniyle saldırıya uğradı. Kadın gözlemcilere yapılan muamele ve başlarına gelenler felakettir ve onların bu şekilde davranmaları meşrudur. Acil serviste kulağına gelen çığlıklar nedeniyle işitme testi yapıldı.

Sonuç olarak kadın gözlemcilerin ebeveynleri şok oluyor ve askeri sisteme karşı sert duygular besliyor. Annelerden biri öfkeyle şunları söyledi: "Orduya olan güven eksikliği, savaştaki tüm olaylardan sonra zaten ciddi bir boyuta ulaştı ve sonunda ordu sorunu görmezden gelmeyi seçiyor."

Güncellenme Tarihi : 3.5.2024 22:20

İLGİLİ HABERLER