
YALMAN : ''REJİMLE İLGİLİ ENDİŞELERİMİZ DAİMA ÖN PLANDA OLACAK''
ANKARA - Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevini devreden Orgeneral Aytaç Yalman, ''Reform niteliğinde yapıldığı ifade edilen bazı girişimler, 81 yıl önce büyük fedakarlıklarla tesis ettiğimiz rejimin niteliklerini, ulusal birikim ve bütünlüğümüzü bozuyor ise bu konu üzerinde defalarca düşünmek, rejim ile ilgili endişe ve kaygılarımızı daima ön planda tutmak mecburiyetindeyiz'' dedi.
''Etnik ve irticai hareketlerin kesinlikle önlenmesinin, milli ve öncelikli görev'' olduğunu belirten Orgeneral Yalman, ''Atatürk ilke ve devrimlerinin, dış dinamiklerin teşvik ve himayesinde tartışıldığını, ortadan kaldırılmaya çalışıldığını görmek gerçekten hüzün vericidir'' diye konuştu.
Orgeneral Aytaç Yalman, Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevini, Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a devretmesi nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, özellikle son yıllarda artan siyasal ve bürokratik kirlenme ile yolsuzlukların da içinde bulunulan sorunların yıkıcı etkilerini daha da artırdığını ifade etti.
Orgeneral Yalman şunları söyledi, ''Bununla beraber, zaman zaman normalleşme ve zihinsel değişim adı altında demokrasiyi kullanarak, hem demokrasiyi, hem de Cumhuriyet'i yok etme girişimlerinin ortaya çıkabileceği unutulmamalıdır. Oysa Atatürk Cumhuriyeti yaşarsa, demokrasi bir süreç içinde gelişebilir. Bu nedenle yüce Türk milletinin bizlere yasal olarak tevdi ettiği Cumhuriyet'i korumak ve kollamak hayati önemi haiz bir görevdir.''