Gündem
  • 10.8.2009 10:22

YARGIDA ERGENEKON TORPİLİ ŞOKU!...

Ergenekon terör örgütü iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan 3. iddianamede, sanık Engin Aydın’la ilgili şok bir itirafta bulundu. İddianamede ‘Ergenekon’un yargıya sızma çabalarının organizasyonundan sorumlu kişi’ olarak gösterilen Aydın, YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun Yargıtay’a üye seçilmesi için kendisinden yardım istediğini, sadece Eminağaoğlu için değil, tanıdığı bir çok kişinin atamaları için aracılık ettiğini kabul etti.
EMİNAĞAOĞLU ‘TORPİL’ İSTEDİ
Engin Aydın’a sorgusu sırasında teknik takibe takılan telefon konuşmasında “YARSAV Başkanı Eminağaoğlu’na yardım sözü verdiği kurul seçimlerinin ne olduğu” ve “hangi sıfatla bu seçimleri yönlendirme çabası içerisine girdiği” soruldu. Aydın, “Ömer F. E.’nin Yargıtay Üyeliğine seçilmek için kendisinden yardım istediğini, bu konuda bir görüşme yaptığını hatırlamadığını” söyledi.
SON VİRAJDAYIZ, ÇEVİRECEĞİZ
YARSAV Başkanı Eminağaoğlu’nun söz konusu seçimler için “Son viraja girildi artık olmazsa olmaz yani yoksa birçok şey gidiyor” sözlerine Engin Aydın’ın “inşallah çevirecez dur bakalım” karşılığı vermesi de teknik takibe takıldı. Engin Aydın’a ‘son viraja girilen’ şeyin ne olduğu sorulunca “Eminağaoğlu’nun seçimler konusunda bir takım endişeleri olabileceğini” söyledi.

BİRÇOK TANIDIĞIM İÇİN YAPTIM

Sanık Engin Aydın’a, Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun atamasında devreye girmesi gibi başka hangi faaliyetlerde bulunduğu sorulunca şok itiraf geldi. Engin Aydın “kendisinin daha önceden Adalet Bakanlığında yüksek düzeyde görev yaptığı için bir çok tanıdığı için iyi niyetle tavasutta bulunduğunu, bunun da olağan bir şey olduğunu” söyledi. Engin’in iddianameye giren bu itirafları, HSYK üyesi Ertosun’la yaptığı görüşmeyi ve Ertosun’un “Ergenekon savcıları görevden alınsın” direncini akıllara getirdi.

Aile dostları yan yana

Yargıda yaz kararnamesi Adalet Bakanlığı tarafından tamamlanıp 15 Haziran’da HSYK’ya gönderildikten sonra HSYK üyesi Ali Suat Ertosun ile Ergenekon sanığı Engin Aydın birlikte görüntülenmişti. Ertosun, bu görüşmenin ardından “Ergenekon savcıları ile faili meçhul cinayetleri araştıran savcıların görevden alınması” için HSYK gündemine korsan bir taslak getirdiği ortaya çıktı. HSYK üyesi Ertosun, Ergenekon sanığı ile görüşmesini “2.5 yıl Adalet Bakanlığı’nda birlikte çalıştım. Kendisiyle ailevi ilişkilerim var” diye savunmuştu.
Kent Otel Toplantıları yargıya sızma amaçlı
3. İddianeme’nin sanık Engin Aydın’la ilgili bölümünün sonunda savcıların yaptığı değerlendirmede Kent Otel Toplantıları’yla yargıdaki atamalar arasındaki bağlantıyla ilgili ilginç tespitlerde bulunuldu. İşte o tespitler:
Engin Aydın İlhan Selçuk’un talimatları ile Kent Otel toplantılarını organize ediyor
Kent Otel Toplantıları, ileride örgütün kamuda ve yargıda karşılaşacağı problemleri bu şahısların etkinliğinden faydalanarak aşmaya, devletin kurumlarına sızma çabaları kapsamında yapılmasını istedikleri atamaları yaptırmaya ve istedikleri işlemlerin yapılmasını sağlamaya yönelik.

STAR

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:50

İLGİLİ HABERLER