Ekonomi
  • 24.8.2009 00:09

YILDIZ: 'AMACIMIZ, YERLİ KAYNAKLARI HAREKETE GEÇİRMEK!..'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 'demokratik açılım' konusunda, "Herhangi bir ayrım gözetmeksizin her insanın bir çatı altında toplanabileceği bir çalışma yürütüyoruz" dedi.


Erciyes Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Tacettin Veli Katlı Otoparkı'nda düzenlediği iftar yemeğine katılan Bakan Yıldız, gazetecilerin elektrik zammı konusunda sorularını cevapladı. Bakan Yıldız, "Akaryakıt zamlarıyla alakalı olarak, hiçbirimizin temenni etmediği, yurt dışı faktörler nedeniyle artış ve düşüşler yaşanıyor. Geçtiğimiz gün 2 kuruş artmıştı, sonra 4 kuruş arttı. Bunlar sık sık tekrar edebiliyor. İthalat yapan bir ülkeyiz. İnşallah temenni ediyoruz ki önümüzdeki dönemlerde yerli kaynaklarla bu ihtiyacı karşılayabiliriz. Böylece bu zamlardan kurtulabiliriz. Temel amacımız yerli kaynakları harekete geçirmektir" dedi.


"Demokratik açılım" ile ilgili soruya ise Bakan Yıldız, "Biz tek bayrak, tek devlet ve üniter devlet yapısına saygı duyan insanlarla aynı coşku birleşmesi içinde yaşıyoruz. Buradaki açılımda temel hedef budur. Herhangi bir ayrım gözetmeksizin her insanın bir çatı altında toplanabileceği bir çalışma yürütüyoruz" şeklinde cevapladı.


Bakan Yıldız, iftar alanında çok güzel bir atmosferin yaşandığını belirterek, "Erciyes Feneri Derneği'nin iftarına katıldık. Talebelerimiz, fakirlerimiz, gariplerimiz, şu anda evine gitmeyen insanlarla iftar yapıyoruz. Tabiki Ramazan'da, bu ayın bereketini çok iyi hissetmemiz lazım. Açın, yoksulun derdini çok iyi anlamamız gerekiyor. Kayseri'nin hayırseverliğini herkes biliyor. Özellikle Ramazan ayında birçok yerde iftar çadırı kuruluyor. Binlerce insan bu iftar çadırlarında iftarını açıyor. Sahurda da bazı alanlarda yemek veriliyor. Bütün hayırseverlerin Allah nezdinde yaptıkları hayırların kabul edilmesini niyaz ediyorum. Gerçekten çok güzel hava teneffüs ediliyor. Biz başından beri 5 yıldızlı otellerde iftar yapmayacağımızı belirtmiştik. Çok zorunlu durumlar dışında, yurt dışından misafirlerimiz gelmediği sürece böyle iftar alanlarında oruçlarımızı açacağız" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:34

İLGİLİ HABERLER