Asayiş
  • 8.5.2013 01:39

Yoğun bakımdaki hastaya hemşireden dayak!..

Edinilen bilgiye göre, kalp, böbrek ve akciğer hastalıkları bulunan Hatice Özçay (76), evde rahatsızlanması üzerine kaldırıldığı özel hastanede hayati tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle yoğum bakım ünitesine alınarak, solunum cihazına bağlandı. Yoğun bakımdaki 6. gününde iddiaya göre üşüdüğü için hemşire F.A'dan yardım isteyen Özçay ile hemşire arasında tartışma yaşandı. Özçay, hemşirenin elindeki plastik şişeyi yüzüne fırlattığını, elleriyle kollarını kavrayıp sıktığını iddia etti. Olay üzerine kolunda ve gözünde morluklar oluştuğunu belirten yaşlı kadın, 2 gün daha hastanede bu şekilde kaldığını, rahatsızlığını duyarak yurt dışından gelen oğlunun darp izlerini fark ederek sorması üzerine olayı anlattığını söyledi. Oğlunun hastaneye polis çağırarak morlukları tespit ettirdiğini, daha sonra kendi rızalarıyla hastaneden çıkış işlemlerini yaptırdıklarını ifade eden Hatice Özçay, Uşak Adli Tıp Kurumu'ndan darp raporu aldığını ve savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını dile getirdi.
Özçay, "Kimseye bir şey söyleyemedim. Öldürülmekten korktum. Oğlum gelince beni buradan çıkar diye yalvardım. Şikayetçiyim" dedi.
Hastanede annesinin tedavisini yapan doktorlara teşekkür eden Muzaffer Özçay ise, hemşireyle ilgili konunun ise takipçisi olacaklarını söyledi.
Uşak İl Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal, iddialar üzerine idari soruşturma başlattıklarını bildirirken, özel hastane yetkilileri ise konuyla ilgili adli soruşturmanın sürdüğünü, yazılı açıklama yapacaklarını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:33

İLGİLİ HABERLER