Gündem
  • 24.5.2004 00:01

YÜKSEL AK : BENİM HİÇ TELEFON SAPIĞIM YOK

MANKEN YÜKSEL AK:
- "KENDİNE DİKKAT EDEN HER İNSAN GÜZELLEŞEBİLİR"
- "BAKIMLI VE TEMİZ İNSAN ZATEN GÜZELDİR"
- "MEGALOMAN DEĞİLİM AMA AYNAYA BAKTIĞIMDA KENDİMİ BEĞENİYORUM"
- "GÜZEL BİR BANKACI GÜZELLİĞİNİN ZORLUĞUNU ÇEKEBİLİR"
- "RAHATSIZ OLACAK DERECEDE ŞÖHRET DEĞİLİM, ÇÜNKÜ BEN SADECE MESLEĞİMİ YAPIYORUM"
- "ÇOK ŞÖHRETLİ OLMAK, SÜPER STAR OLMAK BANA GÖRE DEĞİL, İSTEMEM DE"
- "SADECE İŞİMİ YAPTIĞIM İÇİN BENİM HİÇ TELEFON SAPIĞIM YOK, OLMAZ DA"

(FOTOĞRAFLI)

AYHAN GONCA-İLYAS GÜN
SAMSUN  - Güzelliği tescilli manken Yüksel Ak, Samsun'da katıldığı bir tanıtımda, hiçbir zaman süper star olmak istemediğini belirtti. Güzelliğinin ve şöhretinin kendisini ve çevresini rahatsız edecek derecede olmadığını söyleyen Yüksel Ak, sadece işiyle meşgul olduğuna dikkat çekti.


Samsun'da düzenlenen "Çocuk Panayırı"nda stand açan bir firmanın ürünlerini tanıtan ve hayranlarına resimlerini imzalayan manken Yüksel Ak, "Güzel veya çirkin diye insanları ayırt etmek istemiyorum. Kendine dikkat eden her insan güzelleşebilir. Makyaj yaparsınız, iyi giyinirsiniz, saçınızı yaparsınız, çok hoş görünürsünüz. Bakımlı ve temiz insan zaten güzeldir" dedi.


Diğer insanlardan kendisini ayıran özelliğin, Türkiye güzellik yarışması birincisi ve dünya güzellik yarışması üçüncüsü olduğunu belirten Yüksel Ak, güzellik konusunda megaloman olmadığını, ancak aynaya baktığında kendini beğendiğini dile getirdi. Yüksel Ak, "Güzelliği, şöhreti taşımak bazen zor olabiliyor. Şöhretli insanlar her ortamda rahat olamayabiliyor. Çok güzel insanlar çok rahatsız olduğunu söyler. Bununla ilgili, güzel kadınların işyerlerinde taciz edildiğiyle ilgili kitaplar okudum. Mesela bir bankacı güzel kadın, güzelliğinin zorluğunu çeker. Ama, güzellik benim yaptığım meslekle birebir bağlantılı olduğu için ben zorluk çekmiyorum" diye konuştu.
Güzellik yarışmasına katılmadan önce mankenlik yapmadığını, güzelliği tescillendikten sonra mankenliğe başladığını ve yaşadığı şehrin değiştiğini kaydeden İzmirli 24 yaşındaki manken Ak, çok tanınmanın çok da hoş olmadığını vurguladı. Yüksel Ak, sözlerini şöyle sürdürdü:


"İnsan sokağa çıkıp rahatça gezebilmeli. Ben rahatsız olacak derecede şöhret değilim. Yani hergün olur olmaz şeylerle gündemde olan biri değilim. Meslek dışı haberlerle gündemi meşgul etmiyorum. O yüzden insanların hayatımda çok merak edecekleri şeyler yok. Mesleğimle ilgili yorumlar yapıyorlar. Onun dışında 'Aaa şununla şu bir olmuş, mir olmuş', yani öyle şeyler yok. O yüzden ben çoğu yerde rahatım. Öyle olanlar var tabii.. Çok çok fazla tanınan insanlar... Çok şöhret, süper star olan, senelerdir bu işin içinde bir Hülya Avşar var, bir İbrahim Tatlıses var. Onlar şöhretin çok daha fazla zorluğunu yaşıyordur. Bu yüzden ben öyle süper star olmak istemem. Bugünkü durumum bana yetiyor. Süper starlık bana göre değil. Ben rahat olmayı isterim. Göz önünde olmak istemem. Mesela benim hiç telefon sapığım yok. Hiç olmadı. Herkeste iş telefonum var. Allah'a şükür rahatsız eden hiç olmadı, olmaz da. Çünkü ben işimi yapıyorum."


Samsun'daki panayır çerçevesinde düzenlenen kermeste aşure alarak yiyen Yüksel Ak, "Bu kilo yapar" diye hatırlatılması üzerine de, "Yapsın, bana yapmaz" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:15

İLGİLİ HABERLER