Gündem
  • 1.10.2005 00:14

YUMURTALI SALDIRI İHTİMALİNE KARŞI BAŞBAKAN'A ŞEMSİYELİ KORUMA

DEVLET ARIK
ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik Kütahya ve Bilecek'teki saldırı girişimlerinin ardından yeni güvenlik önlemleri geliştirilmeye başlandı.


Etrafındanki güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarılan Erdoğan, bugünkü Çorum ziyaretinde olası saldırılara karşı şemsiye şeklindeki silahlarla korundu. Şemsiyelerin biri yumurta ve benzeri saldırılara karşı kalkan olarak düşünülürken, öbürü silah olarak kullanılıyor. "Şemsiyeli" korumalar tüm gezi boyunca Erdoğan'ı göz hapsine aldı. Olası saldırı girişimlerine karşı Başbakan Erdoğan'ın etrafındaki güvenlik çemberi üst düzeye çıkarıldı. Erdoğan'ın şehir dışı gezilerinde önlemler arttırılırken, Çorum ziyaretinde ilginç bir güvenlik tedbiri gözlerden kaçmadı. "Şemsiyeli" korumalar, Erdoğan'ın yanından bir an olsun bile ayrılmadı. Gezi boyunca göz açtırmayan şemsiyeli korumalardan biri, Erdoğan'ın konuşması sırasında kürsüde görev aldı. Şemsiyeli korumalardan diğeri de Erdoğan'ın konuşma yaptığı platformun hemen aşağısında yerini aldı.


"Şemsiyeli" önlem iç mekanlarda da aynı görevi üstlendi. Erdoğan'ın açılış yaptığı mekanda da Başbakan'ın yanından ayrılmayan korumalar, olası saldırılara karşı sürekli tetikteydi. Şemsiyeli korumalar Başbakan'ın her adımında etrafı adeta göz hapsine aldı.


Başbakan'a şemsiye koruma uygulaması Atatürk'ün Anıtkabir'de sergilenen özel eşyalarından şemsiye şeklindeki silahı akıllara getirdi. Atatürk de olası bir suikast girişimine karşı şemsiye görüntüsündeki silahını gezilerinde zaman zaman yanında taşımıştı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:00

İLGİLİ HABERLER