Gündem
  • 3.3.2021 13:57

Yunanistan'da çok şiddetli deprem!..

Yunanistan'da çok şiddetli deprem!

AFAD Deprem Dairesi'nin haberine göre Yunanistan'da 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Türkiye saatiyle 13.16'da meydana gelen depremin Atina yakınlarındaki Larissa kentinde meydana geldiği ve yerin 3.08 kilometre derinliğinde meydana geldiği açıklandı.

Deprem ölü ve yaralı olup olmadığı henüz bilinmiyor.CNN Türk Atina Temsilcisi Yorgo Kırbaki:

Yunanistan’da, Atina’dan 400 kilometre uzaklıktaki Larissa kentine 25 kilometre mesafede bugün saat 12.16’da 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Atina’da bile hissedildi. Şu ana kadar can ya da mal kaybı konusunda herhangi bir bilgi verilmedi. Az önce bu bölgenin bulunduğu Teselya’da Vali yardımcısı itfaiye veya hastanelere herhangi bir çağrı yapılmadığı yardım istenilmediğini söyledi. Depremin çok şiddetli olmasının ötesinde uzun da sürdüğü ve halkta büyük panik yarattığı belirtiliyor.

Halkın evlerini terk ederek sokaklara fırladığı Atina’ya gelen ilk haberler arasında.

CNN Türk canlı yayınına katılan uzmanlar depremi yorumladı:

Hasan Sözbilir:

Bu bizden belli bir uzaklıkta olan bir deprem. Yunanistan’da da bu depremle ilgili can kayıpları yaşanmış olabilir. İstasyonlardan farklı değerler de geliyor. 6.9 verenler de var. Türkiye’deki insanlar için ya da can ve mal kaybı gibi herhangi bir hasar yaratabileceğini düşünmüyorum.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy:

 

6.2 özellikle mühendislik görmemiş yapılar üzerinde önemli hasarlar yaratabileceğini düşünüyorum. İlk saatlerden sonra hasar durumları ortaya konacak. Bu biraz daha merkezi Yunanistan’da meydana gelmiş Güney’deki depremlere alışığız da merkezdeki depremlerin karakterliği daha farklı.

 

Güncellenme Tarihi : 3.3.2021 14:07

İLGİLİ HABERLER