SERİNLEMEK İSTERKEN BUZDOLABINI BOZMUŞ
Tüketici Koruma Derneği''ne (TÜKODER) geçen yıl yapılan ilginç şikayetlerin, kullanım kılavuzlarının dikkatli okunmamasından kaynaklandığı belirlendi. TÜKODER Genel Başkanı Ali Er, ''Kullanım kılavuzları okunmadığı için özellikle beyaz eşyalarla ilgili sorunlar yaşanıyor. Milyonlarca liraya alınan ürünler, kullanım hatası nedeniyle heba oluyor'' dedi.
TÜKODER''e bildirilen ilginç şikayetlerden bazıları şunlar:
Erzincan''da yetkili servisi arayan bir ev kadını, kompresörü bozuk olduğu için buzdolabının iyi soğutmadığından şikayet ediyor. Servis elemanının sorusu üzerine kadının, sıcaktan bunaldığı için raflarını çıkardığı buzdolabına minder koyup oturduğu anlaşılmış. Kompresörün, buzdolabının kapısı uzun süre açık kaldığ için bozulmuş.
İstanbul''dan arayan bir tüketici, elektrikle çalıştığını bilmediği su ısıtıcısını (cattle), ocağın üzerine koyup su ısıtmayı deneyince eridiğinden şikayet etmiş. Bir başka tüketicinin ise tencereden çıkarmadan yemek pişirdiği için el blenderinin eridiği belirlenmiş.
Antalya''da yaşlı bir kadın bulaşık makinesinin çalışmadığını öne sürererek, 12 kez tamirci çağırmış. Servis elemanları, kadının makineyi çalıştırmayı bilmediğini rapor etmiş.
Bulaşık makinesinin çıkış borusunun tıkandığından şikayet eden tüketicilernin, makineyi salça yapmak için domatesleri yumuşatmak ve ıspanak yıkamakta kullandığı görülmüş.
Turkcell müşteri hizmetlerine gelen şikayetlerden bazıları:''Kartım ankesörlü telefonlarda çalışmıyor.'' ''Telefonum açılmamış. Çevir sesi vermiyor.'' ''Trabzonlu abone: Tamam hanımefendi, ekranda Trabzon Turkcell''i görüyorum. (TR TCELL).'' ''Ekranda ''Check Card'' yazıyor, kartı çekip itiyorum, bir şey olmuyor.''
(AKŞAM)
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:12