Yaşam
  • 28.2.2015 15:14

Zuhal Demir'dan magazin dergisine açık pozlar

Belçika Federal Meclisi’nin Kürt kökenli üyelerinden Zuhal Demir, Flamanca yayınlanan P-Magazine dergisine verdiği pozlarla gündeme oturdu.Ayrılıkçı Flaman partisi Yeni Flaman İttifakı (N-VA) üyesi olan 35 yaşındaki Demir’in fotoğrafları giydiği şık ve dekolte giysilerin yanı sıra çekimlerin Federal Meclis’in çeşitli bölümlerinde yapılması nedeniyle de ilgi çekti.

P-Magazine, ilk kez bir siyasinin bu tarz bir çekimle kapak olmayı kabul etmesini “tarihi” olarak değerlendirdi.

Demir’in kapak olduğu sayının tanıtımı derginin twitter hesabından, “Parlamentonun gerçek bombası” ifadeleriyle duyuruldu.Demir fotoğraflarla ilgili olarak basına yaptığı açıklamada, “Tabuları kırma konusunda sorunum yok. Bunu yapmaya cesaret eden ilk kişi ben oldum” dedi. Demir toplum nezdindeki kredibilitesi hakkında ise “Herkes benim kim olduğumu biliyor ve pozisyonlarımın farkındalar. Bu hikayenin peşimden geleceğini düşünmüyorum. Aldığım tepkiler olumlu” diye konuştu.

Federal Meclis Başkanı Siegfried Bracke, parlamento binasında yapılan çekimlerin sorun yaratacak nitelikte olmadığını belirterek, “İlginç bir söyleşi, güzel bir kadının fotoğrafları. Bununla ilgili herhangi bir sorunum yok” dedi.

Zuhal Demir (doğum 12 Mart 1980 Genk'de) Belçikalı avukat ve politikacı ve N-VA partisine bağlı Kürt asıllı milletvekili. Demir 2001'de milletvekili olarak Belçika Temsilciler Meclisi'ne seçildi.Türkiye'den göç etmiş bir ailenin kizi olan Zuhal Demir şu an eşi Jan Aertgeerts ile birlikte Ekeren şehirinde yaşıyor. Belçika'daki politikacı Jan Peter Peumans'ın, "Düşünür Voltaire'e göre, dünyadaki en iğrenç halk hangisidir" sorusuna "Türkler" cevabını vermesi üzerine, politikacı Türklerin tepkisini gördükten sonra bu cevabı vermekten dolayı "pişman olduğunu" söyledi, Kürt asıllı milletvekili Zuhal Demir, tepkilerin abartıldığını, anlamsız bulduğunu ve Türkiye'deki tepkileri anlıyamadığını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:52

İLGİLİ HABERLER