Asayiş
  • 24.5.2013 17:02

90 adrese eş zamanlı baskın!..

İstanbul’da 90 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda büyük bir hırsızlık çetesini çökertildi. Gözaltına alınan 48 kişiden 1’i kadın 24 kişi adliyeye sevk edildi.

Çete liderliğini Ü. Ç. (36)’nin yaptığı ileri sürülen şebeke, inşaatlardan ve iş yerlerinden yüksek değerde malzeme aldıkları tespit edildi. Polisin 6 aylık fiziki ve teknik takip sonucu çökerttiği şebeke bugünde kadar 35 inşaat, 17 iş yeri, 8 açıktan hırsızlık, 3 otodan hırsızlık gerçekleştirdikleri öğrenilirken, bu olaylardan 2 milyon lira para elde ettikleri belirtildi.

HIRSIZLIK ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Şebeke üyeleri hırsızlık amaçlı girdikleri inşaat ve iplik atölyesinde güvenlik kameralarına takıldı. Görüntülerde şahıslar, sabah erken saatlerde gözlerine kestirdikleri Emirgan’daki inşaata geliyorlar. İnşaata araçlarını sokmak isteyen şahıslar, aracın lastikleri patlamaması için kapana tahta koyuyor. Ardından aracı içeri sokan şahıslar, kamyonete doldurdukları malzemelerle olay yerinden kaçıyor. Bir başka güvenlik kamerasında ise şahıslar, araçlarıyla geldikleri kumaş atölyesinin demir kepengini demir kesme makasıyla keserek açıyor. Daha sonrada atölyeden kumaş rulolarını minibüse doldurdukları görünüyor.

Şahıslar, hırsızlık olaylarında polise yakalanmamak için maske, eldiven kullandıkları ayrıca oturdukları mahallelerin sokak lambalarını patlattıkları ve mahalle yollarına barikat kurdukları belirtildi.

2 KÖPEK VE HELİKOPTERLE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Emniyet güçleri, 1 helikopter, 2 narkotik köpek ve 700 personelle belirlenen 90 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Avcılar, Bağcılar, Esenler, Bahçelievler ve Tekirdağ’daki ikametgahlara yapılan baskınlarda 14 otomobil, 2 top tel kablo, 3 LCD, 3 dizüstü bilgisayar, 2 adet masaüstü bilgisayar, 1 çalıntı plaka, 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet pompalı tüfek, 343 gram bonzai, 2 kök Hint kenevirine el konuldu.

Şebekenin ayrıca Marmaray şantiyesinden 30 bin lira değerinde elektrik kablosu, Bayrampaşa şantiyesinden 50 bin lira değerinde elektrik kablosu çaldıkları tespit edildi. Gözaltına alınan 24 kişi emniyetteki işlemlerinin ardında adliyeye sevk edildi.

(İHA)
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:03

İLGİLİ HABERLER