Gündem
  • 22.8.2004 01:10

ABDULLAH GÜL : YARGITAY TARİHİNDE İLK KEZ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

KAYSERİ - Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, ''Şeffaf, açık, demokrasinin işlediği ülkelerde gizli kapaklı hiçbir şey kalmaz'' dedi.
     Gül, MİT ve Yargıtay arasında geçen tartışma konusundaki soruları yanıtlayan Gül, ''Muhalefet yanlış yapıyor. Türkiye yeteri kadar açık, şeffaf bir ülke haline geldi. AB'ye aday bir ülke. Dolayısıyla kriterlerini yükseltti. Şeffaf, açık, demokrasinin işlediği ülkelerde gizli kapaklı hiç bir şey kalmaz. Basında takip edilen konu yargıya yansıdı. Yargıtay tarihinde ilk defa bu şekilde bir soruşturma başladı. Sayın bakan da zaten müsteşarını çağırdı, gerekli talimatları verdi. Dolayısıyla gerekli çark işliyor, çalışıyor. Bununla ilgili bizim her gün demeç vermemiz, birşey söylememiz zaten doğru değil. Çünkü herşey yargıya yansımış vaziyettedir. Hiçbir şey kapalı kapıların ardından kalmaz. Eskiden kapıların ardında kalan konular bundan sonra daima halkın bilgisine sunulacaktır. Varsa bir yanlış, muhakkak ki ortaya çıkacaktır ve ne gerekirse yapılacaktır. Yargının el koyduğu konularla ilgili fikir söylemek doğru değildir.''
    Gül, 5 bin Türk askerinin Kuzey Irak'ta operasyon düzenlediği haberlerinin de doğru olmadığını da ifade ederek, ''Türkiye bildiğiniz gibi bu konuda çok hassastır. Şuan bir operasyon yok, olunca duyururuz'' dedi.
     Louzidu Davası'na benzer davaların Eylül ayında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde görüşüleceğinin hatırlatılması üzerine Gül, ''Bildiğiniz gibi çok sayıda dava var. Bu davalar donduruldu. Belli bir süre sonra tekrar ele alınacak, ama bunlarla ilgili Kıbrıs'ta bir mekanizma kuruldu. Bu dosyaların oraya gönderilmesi gerekir. Ortada yeni bir durum var. Louzidu Davası'ndaki durumla bugünkü durum çok farklı. Bununla ilgili çok önemli çalışmalar yapılıyor'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:47

İLGİLİ HABERLER