Gündem
  • 22.8.2004 01:17

ŞOK İDDİA!.. ERDOĞAN'IN EN YAKIN DANIŞMANI BUSH'A SEÇİM KAZANMASI İÇİN BAĞIŞTA BULUNDU?

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "baştercümanı" AKP İstanbul Milletvekili Egemen Bağış'ın, ABD Başkanı George W. Bush'un seçim kampanyasına "bağış"ta bulunduğu ortaya çıktı.

Milletvekili seçilmeden önce New York'taki Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) başkanlığı görevinde bulunan (görev yaptığı dönemle ilgili şaibeler hâlâ sürüyor) Egemen Bağış, o dönemde Bush'un ilk kampanyası için 1000 dolar "bağış"ta bulunmuş.

13 Nisan 2000 tarihinde  "bağış"ını yapan Bağış, bundan yaklaşık 2 ay sonra Cumhuriyetçi Parti'nin New York'taki Kongre adaylarından Benjamin Gilman için de 1000 dolar vermiş (Yani eğilim Cumhuriyetçilere).

Şimdi "yalnızca 1000'er dolar mı" diye sormamak gerekiyor. Çünkü, ABD'de kişisel düzeyde yapılan "bağış"lar hiç bir zaman çok büyük boyutlu olmuyor ve 1000 dolar da bir politikacıya "kuvvetli destek" anlamına geliyor.

Ayrıca ABD'de politikacılara bağışta bulunmak için ya vatandaş ya da "yeşil kart" sahibi olmak gerekiyor. (Bağış "yeşil" grubundan...)JÖNTÜRK

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:47

İLGİLİ HABERLER