Asayiş
  • 30.10.2008 12:38

ACEMİ KADIN SÜRÜCÜNÜN ÇARPTIĞI KADIN ÖLDÜ

İZMİR'in Çiğli İlçesi'nde, kızı Nazlınur Bilir'le birlikte kaldırımda yürürken, Tülay Uzar yönetimindeki otomobilin çarptığı 39 yaşındaki Ayşe Bilir ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Bilir yaşamını yititirken, 6 ay önce sürücü belgesi almaya hak kazanan, ancak henüz kartını almayan Uzar gözaltına alındı.
Kaza, dün saat 17.30 sıralarında Güzeltepe Semti 8171 Sokak'taki Güzeltepe Sağlık Ocağı önünde meydana geldi. Sürücü belgesini 6 ay önce almaya hak kazanan, ancak henüz almadığı öğrenilen, özel bir temizlik şirketinde temizlik işçisi 38 yaşındaki Tülay Uzar, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu yönetimindeki 35 TT 819 plakalı otomobilin direksiyon kontrolünü kaybetti. Yoldan çıkan otomobil, kızı Hamdi Dalan İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Nazlınur Bilir ile kaldırımda yürüyen, Çiğli'deki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görevli sivil memur Ayşe Bilir'e çarptı. Kızı büyük şaşkınlık ve korku yaşarken, kazayı görenler ambulans çağırıp, polise haber verdi. Gelen sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından, 2 çocuk annesi Bilir, önce Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Bilir, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
EVLİLİK YILDÖNÜMÜNDE ÖLDÜ
İki çocuk annesi Ayşe Bilir'in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde, Girne kentindeki askeri hastanede görev yaparken bir ay önce İzmir'e tayin edildiği ve evlilik yıldönümünde yaşamını yitirdiği öğrenildi. 18 yıl önce 29 Ekim'de evlendiklerini söyleyen Ayşe Bilir'in kendisi gibi 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görev yapan eşi sivil memur 40 yaşındaki Ramiz Bilir, “Sabah beraber kahvaltı yaptık. Ben evden ayrıldım, eşim ve çocuklarımla akşam görüşecektik. Ama nasip değilmiş, acım çok büyük, çok üzgünüm” dedi.

Kazanın ardından gözaltına alınan sürücü Tülay Uzar, Şehit Erdal Kılıç Polis Karakolu'na götürüldü. Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:50

İLGİLİ HABERLER