Gündem
  • 20.5.2018 00:13

Aday listeleri belirleniyor! Ankara kulisleri hareketlendi

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için siyasi parti genel merkezleri, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait milletvekili aday listelerini en geç 21 Mayıs saat 17.00'ye kadar YSK'ye verecek.

Siyasette zaman daraldı. Milletvekili aday listeleri için son 48 saate girildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti aday listesi için kurmaylarıyla yoğun mesaide. Erdoğan, listeler üzerinde Başbakan Binali Yıldırımve AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun ile birlikte çalışıyor.

AK PARTİ'DE SÜRPRİZ İSİMLER

Ak Parti'de aday listesinde ilk sıraları tanınmış isimler, bakanlar ve genel başkanlarının yer alması bekleniyor. Sürpriz bazı isimlerin de listelerde ilk sıralarda yer alma ihtimali var. Liste hazırlanırken hem hedef güçlü Meclis kadrosu oluşturmak hem de Meclis çoğunluğunu sağlamak.

MHP, milletvekili aday listelerini 2 gün önce kamu oyuna açıkladı ve YSK'ya verdi.

15 ÖDÜNÇ VEKİL LİSTEDE

Liste heyecanı yaşanan diğer parti ise CHP. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hafta sonunu aday listesi üzerinde çalışmaya ayırdı.

Kulislere göre, CHP'de 131 vekilin en az yarısı listeye giremeyecek. İP'ye verilen ödünç 15 vekilin listeye girmesi kesin gibi gözüküyor.

SAADET PARTİLİLER CHP LİSTESİNDE!

Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den aday olacak. Saadet Partili 6-7 aday da CHP listesinden gösterilecek.

CHP'nin Büyükşehir adayları listesinde yoğun bir çalışma olduğu gelen kulis bilgileri arasında yer alıyor.

Güncellenme Tarihi : 20.5.2018 00:28

İLGİLİ HABERLER