Medya
  • 18.8.2005 17:15

ADI 'FUHUŞ SKANDALI'NA KARIŞAN TRT SPİKERİ KENDİNİ NASIL SAVUNDU?

Haberi okuyan TRT çalışanları, gün boyunca kulislerde bu konuyu konuştu. Olayla ilgili olarak AKŞAM'a bilgi veren F.Y.Ö.'nün bir arkadaşı, 'İnternete çok meraklıydı. Özellikle gece nöbetlerinde sürekli chat yapardı. Ancak fuhuşa karışmasına inanamadım' dedi.

Hayranı sürükledi

Bir başka arkadaşı ise F.Y.Ö.'nün, İzmir'den arayan bir hayranı nedeniyle bu yola sürüklendiğini iddia etti. Bu iddianın sahibi, 'Cariye adlı web sayfasını büyük ihtimalle o kişi yapmıştır. Fantezi olarak başlayan bu durum, maalesef bu noktalara geldi' diye konuştu. Aynı kişi, F.Y.Ö.'nün bir süre psikolojik destek de aldığını söyledi.

Polisin oyununa geldim

TRT başmüfettişine yazılı ifade veren F.Y.Ö., kendisini gözaltına alan Ankara Emniyet Müdürlüğü Ahlak Şubesi'nde görevli polis memuru İ.A.'nın 'oyununa' geldiğini ileri sürdü. Bir arkadaşının tavsiyesiyle İ.A. ile tanıştığını öne süren F.Y.Ö., şöyle dedi:

'İnternet cafede arkadaşım Z. ile uzun süredir konuşuyordum. Zamanla samimiyetimiz ilerledi. Özel konulara girmeye başladık. Boşanmış olduğumu biliyordu. Bir gün bana, erkek arkadaşım olup olmadığını sordu. Olmadığını söyledim. Epey bir süre bu konu üzerinde Z. ile sohbet ettik. Daha sonra beni ikna etti ve bir arkadaşının adını ve telefon numarasını vererek tanışmamı istedi. Tanışacağım kişinin ismi de İ.A. idi. Bu telefonu, aldıktan bir-iki hafta sonra aradım. Bu şahısla telefonla birkaç kez görüştük. Daha sonra da yüz yüze görüşmeye karar verdik.

'Yolun sonu' dedi

O gün İ.A. beni otomobiliyle aldı. Bir bankamatiğin önünde durdu ve çektiği parayı bana emaneten verdi. Parayı alıp cüzdanıma koydum. Sonra Ulus'ta bir otoparkta arabayı durdurdu. 'Yolun sonu, buraya kadar' dedi. 'Ahlak Polisi' deyip kimliğini çıkardı. Cep telefonundan ekibi aradı ve beni Adli Tıp'a götürdüler. Benim ne sitem vardır, ne de e-mail adresim.'

/Şerife Üstüner - Akşam

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:20

İLGİLİ HABERLER