Gündem
  • 13.9.2005 08:55

AHMET ALTAN'IN 'EN UZUN GECE'Sİ REKORA KOŞUYOR...

‘İçimizde Bir Yer’ adlı kitabı toplam 1 milyon satarak Türk edebiyatında bir rekora imza atan Ahmet Altan’ın son romanı ‘En Uzun Gece’ de rekora koşuyor. Cuma günü piyasaya çıkan roman, üç günde 300 bin satış rakamına ulaştı.

Alkım Yayınları’nın sahibi Başar Aslan haftasonunda ikinci baskıya gireceklerini ve toplamda 1 milyon basmayı hedeflediklerini söylüyor. Migros, Şok, Gima, Tansaş gibi büyük alışveriş zincirlerine de dağıtılan kitap bu sayede sadece büyükşehirlerde değil Anadolu’da da büyük ilgi görüyor. Kitabın fiyatı 5 yeni lira.

Güneydoğu’daki çatışmaların, töre cinayetlerinin, vahşi bir güzelliğe sahip doğanın arka planını oluşturduğu romanda, bir tarihçi ile muhafazakar bir aileden gelen bir kadının yaşadığı büyük bir aşk ve bu aşka rağmen hatalarla yaralanan bir ilişki anlatılıyor. Okuyan herkese ‘Hayatım boyunca beni böyle seven biri oldu mu’ sorusunu sorduran roman, affedememenin yarattığı yalnızlıkları, kendi zaaflarını saklamak için hatalar yapan bir erkeğin yol açtığı acıları, hastalanarak güçlenen bir tutkuyu derinlemesine ele alıyor. 

/Savaş Özbey - Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:09

İLGİLİ HABERLER