Gündem
  • 20.11.2012 14:01

AK Parti, CHP İl Başkanını bile üye yapmış!

ÖMER ERTUĞRUL
YOZGAT - CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, bir basın toplantısı düzenleyerek, kendi bilgisi dışında AK Partiye üye yapıldığını ve bu sebeple CHP üyeliğinin düştüğünü söyledi. CHP kimliği taşımaktan mutluluk duyduğunu belirten Kaytan, “Geçtiğimiz hafta bir olayla karşılaştık ve bu olay, beni, çalışma arkadaşlarımı ve partililerimi derinden üzmüştür. Bu olayda AK Parti’nin yapmış olduğu hukuksuzluk anlayışına, AK Parti’nin yapmış olduğu yasa dışı işlemlerin tamamıyla gün yüzüne çıkması olayıdır. Eğitimimi tamamladıktan sonra CHP’de üyeliğimi resmen başlattım ve CHP dışından hiçbir siyasal partiye üye olmadım, üyelik talebinde de bulunmadım. Siyasi partiler kanununa göre bir kişi birden fazla parti üyesi olamaz aksi halde bu kişinin siyasi partilere üyeliği hepsinde sonlanır ibaresi yer almaktadır. Bu hüküm çerçevesinde de bir kişinin birden fazla parti üyeliği varsa her iki partiden de üyelikleri düşmektedir.” dedi.
AK Parti’nin Türkiye genelinde yapmış olduğu bir uygulamanın dikkatini çektiğini ifade eden Kaytan, “CHP üyesi olan partililerimizin yaklaşık 57 bin kişi AK Parti üyeliğinden dolayı Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden de düşmüş kabul edildi. AK Parti hiçbir partilimizin, bilgisi, belgesi, imzası, resmi bir başvurusu olmadan hukuk dışı bir uygulama yapmış ve partililerimizin kendi partilerine üye yaparak diğer bir siyasi partiden düşmesine yani Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden düşmesine neden olmuştur. Bununla ilgili de Türkiye’de 81 tane il başkanı var ve Yozgat’ta da Cumhuriyet Halk Partisi’nin il başkanlığını temsil eden bir kişi var. Cumhuriyet Halk Partisi il başkanını hangi cesaretle, hangi vasıfla, hangi akla mantığa sağmayan sebeplerle üye yapmışlar AK Parti’ye üye yapmışlar. Biz bunu Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından yazılı müracaatımla daha net görmüş olduk. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığım müracaatta benim herhangi bir siyasi partiye üyeliğim olup olmadığı konusunda bilgi edinmek istemiştim. Bu yazılı dilekçemde bana şu cevap verildi, ‘Cumhuriyet Halk Partisi merkez ilçe teşkilatına 2004 Haziran döneminde üye olarak bildirildiniz. Adalet ve Kalkınma Partisi Yozgat Merkez ilçe teşkilatından 2012 haziran döneminde 26 Mart 2012 tarih ve 348 sayılı yazıları ile üyeliğinizin bildirilmesi üzerine’ benim üyeliğim yapılmış ve bu yasadan dolayı da hem AK Parti’den, hem de Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğim bilgim olmadan, müracaatım olmadan düşürülmüştür. Daha sonra asıl üzücü olan, bir nevi gözden kaçmış olabilir, evraklar karışmış olabilir bir bahane üreteceğiz ama beni üzen bu belgeler tekrar Yargıtay tarafından partiye gönderildikten sonra ‘AK Parti’nin 1 Haziran 2012 ve 567 sayılı yazıları gereğince AK Parti üyeliğiniz aktif olarak devam etmektedir’ denilmesidir. Burada resmen bir hukuksuzluk var bunu kimler yaptıysa, merkez ilçe başkanı yaptıysa, il başkanı yapıyorsa veya milletvekilleri yapıyorsa madem AK Parti çok Ak bir parti bunun gereğini de yapacaklarını düşünüyorum. Bunun gereği ile ilgili de il başkanlarını, ilçe başkanlarını eğer böyle bir girişimi art niyetli olarak yaptılarsa ki durum onu gösteriyor. Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde bir kaos yaratma düşünceleri varsa bunlar avucunu yalarlar, ben bu arkadaşlarımı istifaya davet ediyorum. Yani biz Yozgat bir yerlere gidecek, Yozgat hizmet alsın, Yozgat menfaatini düşünelim, ülke menfaatini düşünelim diye siyaset yapmaya çalışırken bazı arkadaşlarımız bunun önüne geçmeye çalışıyorsa bu da iktidar partisinin mensuplarıysa ben sadece diyorum ki yazıklar olsun. Bu konuyla ilgili hukuksal anlamda girişimlerimizi yapacağız. Gereken müracaatlarımızı yapacağız ve savcılığa suç duyurusunda da bulunacağız.” diye konuştu.
Kaytan, Yozgat merkezde 67, Çekerek'te 23, Akdağmadeni'nde 63, Yerköy'de 26, Aydıncık'ta 15, Boğazlıyan'da 53, Çandır'da 9, Çayıralan'da 33, Kadışehri'nde 12, Saraykent'te 30, Sarıkaya'da 13, Sorgun'da 18, Şefaatli'de 15, Yenifakılı'da 4 olmak üzere, 381 CHP'linin söz konusu nedenden dolayı üyeliktn düşürüldüğünü kaydetti. 

 (İHA)

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:02

İLGİLİ HABERLER