Gündem
  • 1.7.2007 00:12

AK PARTİ KAYSERİ'DE GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI

KUBİLAY ÖZBİNGÖL-ALİ TALAT ÖZEFE-MUSTAFA ÇETİN-SİNAN ERDOĞAN
KAYSERİ  - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de muhalefet partilerine yüklenerek, kendilerinden önceki koalisyon hükümetinin IMF'ye yaptığı 23.5 milyar dolarlık borcu 8.7 milyar dolara indirdiklerini söyledi.


Başbakan Erdoğan, Kayseri'deki aşırı sıcağa rağmen yaklaşık 100 bine yakın kişinin katıldığı mitingte 55 dakika süren bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Erdoğan, muhalefet partilerinin tarihte eşi görülmemiş bir şekilde sembolik de olsa bir aday bile gösteremediğini ifade ederek, "Sayın Baykal'a 'gel aday ol' dedim. Ama olamaz. Ben aday falan almadığım halde durmadan hakaret etti. Çünkü kimliğinin gereği oydu. Biz sayın Baykal istedi diye mi aday açıklayacağız. Biz bütün çalışmalarımızı yaptık. Herkesle görüştük. Ondan sonra ortaya bir tablo çıktı. Bu arada da arkadaşlarımızdan bir tanesi adaylığını açıkladı. Abdullah Gül'ü aday gösterdik, Bu defa bütün şiddeti ile Abdullah beye saldırmaya başladılar. Demek ki biz onların istediği zaman bir aday koysaydık, seçime kadar Türkiye sadece bu hakaretlerle meşgul olacaktı. Benim halkım herkesi çok iyi tanıyor. Onun için Halk Partisi, bu ülkede hiçbir zaman tek başına iktidar olamamıştır. Sadece tek partili dönem hariç. Çok partili dönemde hiçbir zaman olamaz. Anayasayı değiştirmeden seçime gittik. Cumhura saygısı olmayandan cumhuriyetçi olur mu? Halka saygısı olmayandan halkçı olur mu? Kayserili hesabı iyi bilir. 357 sayısı 330'dan fazla değil mi? 357, 163'den fazla değil mi? 357, 240'dan da fazla. Kayseri, AK Parti'ye 8 milletvekili göndererek bu yanlış kararı tasfiye edecektir. Onların tahammül edemediği Abdullah Gül kardeşim veya AK Parti değildir. Onların tahammül edemediği milli iradedir, demokratik iradedir. Bizi izlemeye devam edin. Çünkü milletten kaçanları, millet
affetmeyecektir. Onlara hak ettikleri demokrasi dersini siz vereceksiniz. Demokratik iradeye çok daha güçlü bir destek vereceksiniz. 1 oyunuzu bile zayi etmeyeceksiniz. Türkiye'nin itibarını düşünerek Ak Parti'ye 'Evet' mührünü vuracaksınız. Bu kervan çok yürüyecek. Ferhat ve Şirin'in hikayesi gibi. Çoğu gitti, azı kaldı. Bizim Şirinimiz kim biliyor musunuz? Bizim Şirinimiz millet, millet" dedi.


Muhalefete yüklenen Başbakan Erdoğan, "Bizim isteğimiz 81 vilayeti beraber inşa etmektir. 70 milyon insanın haysiyetini onurunu düzeltmektir. Bu ülke için, bu millet için yola çıktık. Yola çıkarken bu yolun ne kadar meşakkatli olduğunu biliyorduk. Yüzümüzün akıyla gittiğimiz her Anadolu şehrinde böyle karşılanıyoruz. Burası ziyaret ettiğimiz 25. il. Diğerleri nerede? Onların yapacakları meydan mitingleri bu sayıyı bulmaz. Yüz ister yüz. Nasıl çıkacaklar halkın karşısına. Bu yürek işi. Onlar çıkıp 'cek-cak' diyecekler. Biz 'yaptık' diyoruz, 'yapıyoruz' diyoruz ve 'durmak yok, yola devam' ediyoruz. Farkımız bu. 'Tek vatan, tek bayrak, millet, tek devlet' diyoruz. Türkiye 780 bin kilometrekare. Sayın Baykal bu ülkede 3 kere bakanlık yaptı. Ama genel başkan acaba bu yöreleri hiç dolaştı mı? Sayın Bahçeli acaba Ankara'nın dışına kaç kere çıktı? Doğu'ya, Güneydoğu'ya, Karadeniz'e gitti mi? 3.5 sene bu ülkede başbakan yardımcılığı yaptı. Buraları dolaştı mı bir sorun. Acaba Azerbaycan'ın, Kırgızistan'ın,
Kazakistan'ın, Özbekistan'ın, Türkmenistan'ın yolunu bilir mi? Hangi Türk dünyası vardı, milliyetçilik vardı? Biz Moğolistan'a kadar gittik. Sağolsun oralardaki liderler de ülkemize geldi. Moğolistan'a 42 kilometre asfalt yol yaptık. Hatta bazı köşe yazarları, 'Türkiye'nin yolu bitti mi de başbakan Moğolistan'a asfalt yol yapıyor' dedi. Değerli kardeşlerim. Bunu diyen de çok satan gazetelerden bir tanesi. Bizim derdimizin farkında değildi. Bu milletin bir tarihi var. Nasıl ki biz bu tarihi anlamak, yerinde tespit etmek zorundaysak, bizden sonra gelenler de, 'bizim büyüklerimiz Moğolistan'a kadar gitmiş, bu yolu yapmış' diyecekler. Şimdi tutturmuş terörü çözecekmiş. Nasıl çözecekmiş. Bir defa bölücü terör örgütünün başını gelip DSP'ye, MHP'ye, ANAP'a hediye ettikleri zaman İmralı'daki cezaevine yerleştirmediler mi? Şimdi de kalkmış 'AK Parti alsın bunu normal cezaevine yerleştirsin' diyorlar. Sen bu kadar akıllıydın da bunu zamanında niye yapmadın? Bunun adı çirkin siyasettir. Dürüst davranın dürüst. AİHM'nin
kararını beyefendilerin iktidarı uyguladı. Şimdi de 'idam edin' diyorlar. Kanunlar değişti, Türkiye artık bir hukuk devleti. Totaliter bir rejim değil. O zaman sen niye yapmadın? Bizden hukuksuzluğu isteyemezsin. Ağırlaştırılmış bir müebbet hapsi vardır ve bunun da gereği yapılmaktadır. Dürüst davranmayanlara dürüstlük dersini hep beraber vereceğiz. Bütün bunlarla birlikte bunlar, şehitlerimizi de istismar ediyorlar. Bizim cenazelerimizi istismar edilemez. Bizin dinimizde cenaze namazında bağırmak, çağırmak olmaz. Bizde sessizlik vardır. Bunlar bu cenazeleri nasıl siyasete alet edebiliriz diye düşünüp, o el hareketleri ile şehitlerimize saygısızlık yapıyorlar. Biz AK Parti olarak şehidimizin bir damla kanını 550 milletvekiline değişmeyiz. Türkiye'de sıfır terör hiçbir zaman olmamıştır. En düşük olduğu zamanlarda bile yılda 50 şehit verdik" diye konuştu.


TOKİ'de şuana kadar 280 bin konut bitirdiklerini belirten Başbakan Erdoğan, "140 bin tanesini sahiplerini teslim ettik. Diğerleri de süratle devam ediyor. Bir zamanlar Kayseri milletvekillerinden bir tanesi 'Kayseri'ye deniz getireceğim' demişti. Onlar getiremedi ama biz getirdik. 'Hatırı kalmasın' dedik. Bu performansımız aynı şekilde devam ediyor" ifadelerini kullandı.


IMF'ye girişin kendi hükümetleri döneminde olmadığını belirten Başbakan Erdoğan, "IMF ile anlaşmayı bizden önceki koalisyon hükümeti yapmıştır. Altında üçünün de imzası var. Memura verecek borç bulamıyorlardı. IMF'den borç istemeye gittiler. 'Bize bu borcu verirseniz size çok minnettar kalırız' diye de IMF'ye yalvardılar. 23.5 milyar dolar borç yaptılar. Şimdi IMF'ye olan borcumuz 8.7 milyar dolar. Nereden nereye. Ben resmi rakamlarla konuşuyorum. Onlar hakikati saptırmaya çalışıyorlar.


Saptıramayacaklar. İşçi kardeşim, memur kardeşim, senin paralarını nema adı altında kestiler. Peki neden ödemediler? Faizi ödemek için bile para bulamıyorlardı. 13.5 katrilyonu biz ödedik. Çünkü devlet memuruna, işçisine borçlu olamazdı. Biz bunları ödedik. Meşhur bir de İmar Bank var. Bu İmar Bank'ın, imarzedelere olan 9 katrilyon borcunu yine biz ödedik" dedi.


Erdoğan'ın konuşması sırasında bazı vatandaşlar sıcak hava nedeniyle baygınlık geçirdi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:45

İLGİLİ HABERLER