Gündem
  • 1.5.2006 20:57

AK PARTİ'DEN "DANGOZ" ARAŞTIRMASI!..

DEVLET ARIK
ANKARA - AK Parti, partisinin Düzce İl Kongresi'nde teşkilatlara 'dangoz' diyen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un bu ifadeleri kullanıp kullanmadığını araştıracak.

AK Parti'nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Koç'u telefonla arayarak, 'dangoz' ifadesini kullanıp kullanmadığını, kullandıysa ne anlama geldiğini soracak. Bakan Koç'un esprili bir üslupla konuştuğunu belirten Yazıcı, "Sayın Bakan kötü bir espri yapmıştır. Dangoz kelimesini sevginin kaba bir ifadesi olarak kullanmıştır" dedi.


AK Parti, Düzce İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, 'Mali Rapor okunurken bir sürü paranın olduğunu gördüm. O kadar parayı ne yapacaksınız dangozlar' diyen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un bu sözlerinin ne anlama geldiğini araştıracak. AK Parti'nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Düzce İl Kongresi'nde Divan Başkanlığı görevini yürüten Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen'i parti genel merkezine çağırarak bilgi aldı. Özegen, Bakan Koç'un 'dangoz' ifadesini kullanmadığını Yazıcı'ya iletti.


İHA'nın sorularını cevaplandıran Yazıcı, Kültür ve Turizm Bakanı Koç'u telefonla arayıp, bu ifadeyi kullanıp kullanmadığını soracağını söyledi. Bakan Koç'tan, 'dangoz' ifadesini kullandıysa ne anlama geldiğini de öğreneceğini belirten Yazıcı, kendisine gelen bilgilere göre, Bakan Koç'un bu ifadeyi kullanmadığını kaydetti.


Bakan Koç'un esprili bir üsluba sahip olduğunu ancak, kötü bir espri yaptığını dile getiren Yazıcı, "Espri yaparken bu tür sözcükler sevgi ifadesi olarak kullanılabilir. Sayın Koç'un sözlerinde bir hakaret yok. Bütün partililer bakanımızın yakın dostlarıdır. Söylediyse bile önemli değil. Bizim teşkilatlarımız büyüklerini sever. Sayın Bakan dangoz kelimesini sevginin kaba ifadesi olarak kullanmıştır. Hakaret içeren bir sözcük değil. Bana göre kötü anlamı yok ama yine de kendisine soracağım" diye konuştu.


AK Parti Düzce İl Kongresi'nde Divan Başkanlığı yapan Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen ise, Bakan Koç'un 'dangoz' ifadesini kullanmadığını söyledi. Özegen, Koç'un sözlerinin salonda büyük alkış aldığını ve coşkuyla karşılandığını ifade ederek, "Bakanımızın bu ifadeyi kullandığını kesinlikle duymadım" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:20

İLGİLİ HABERLER