Sağlık
  • 13.8.2009 03:15

AKLA ZİYAN CİNSEL SORULAR...

Genç kız dönemlerimde tecavüze uğradım ve bekaretimi kaybettim. Önümüzdeki aylarda evleniyorum. Bunu müstakbel eşime anlatamadım. Her şey de güzel gidiyor. Bekaret yüzünden sorun çıkacağından eminim. Yazılarınızda kızlık zarının tamir edilebildiğini yazmışsınız. Bunu nerede yaptırabilirim? Bir de evlendiğimde belli olur mu?

Yırtılan kızlık zarı tamir edilebilir, ancak kızlık zarı tamirinde kanama olması yüzde 100 garanti edilemez. Gerçekte bozulmuş olan zarın tamamen tamir edilmesi ve eski haline getirilmesi olanaksızdır. Çoğu zaman vajina duvarından alınan parçalar ile yeni bir kızlık zarı yapılmaktadır. 18 yaşın altında kızlık zarı tamiri kanunen mümkün değildir. Bu işlemin bir aldatmaca (yapay bekaret) olduğunu unutmayın. Kızlık zarı başarılı şekilde dikilince cinsel ilişki sırasında anlaşılma ihtimali yoktur.


LOKAL ANESTEZİ UYGULANIR


Kızlık zarı tamir ameliyatı, lokal anestezi ile yapılan, 10-30 dakikalık bir operasyondur. Ameliyattan sonra kısa bir istirahatın ardından, kadın kolayca normal yaşamına döner. Birçok uzman bu ameliyatın daha çok ilişkiden birkaç gün önce yapılmasını önerirler. Burada kızlık zarından daha önemli bir konu var aslında: Tecavüz. Tecavüz gönülsüz bir kurbanı zorla cinsel bir eyleme katmaktır. Genellikle bu eylem cinsel birleşmedir. Tecavüz temelde cinsel bir yaklaşma eyleminden çok vahşi bir aşağılanma eylemidir. Hem tecavüz hem de cinsel taciz kurbanlarının tipik tepkileri utanç, aşağılanma, sıkıntı hissi, şaşkınlık ve öfkedir. Birçok kurban yaşadıkları durumdan bizzat kendilerinin sorumlu olup olmadığını ve saldırıyı bir şekilde kendilerinin davet edip etmediklerini sorgularlar. Uzun vadede depresyon, travma sonrası stres bozukluğu ve sıkıntı ile giden bir çok rahatsızlık ortaya çıkabilir. Daha sonraki ilişkilerinde cinsel problemler yaşayabilirler. Sizin mutlaka doğru ve sağlıklı bir psikolojik destek ve yardım almanız gerekiyor.


Sık idrara çıkma prostat belirtisi...


52 yaşında bir erkeğim. Özelikle geceleri sık idrara çıkıyorum, idrar yaparken yanma oluyor. Normal zamanda da idrarın damla halinde akması sorunum var. Yardımcı olur musunuz?

Prostat hastalığı, sık idrar yapma, geceleri sık idrara kalkma, idrarda çatallanma, idrar akımında zayıflama, kesik kesik idrar yapma gibi belirtilerle ortaya çıkan bir hastalıktır. Prostat büyümesi 40 yaşından itibaren bu belirtileri vermeye başlar. Ancak sizdeki bulgular idrar yolu enfeksiyonunda da görülebilir. Ayırım için üroloji muayenesi ve idrar tahlileri, hatta ultrasonografi yapılmalıdır


MENİNİN RENGİ


Son zamanlarda menim rengi açık renkte çıkmaya başladı. İçindeki spermlerim azalmış olabilir mi? Bunun cinsel gücümle bir ilgisi var mı?


Meninin normal rengi opak-beyazdır. Meninin rengi cinsel güçle alakalı değildir. Ancak uzun süre boşalma gerçekleşmediğinde menide saydamlaşma olabilir. Meninin rengi ile sperm sayısı arasında da bir ilişki yoktur. Sperm sayısı ve kalitesini ancak spermiogrem testi ile anlayabilirsiniz.


Neden fışkırmıyor!


44 yaşındayım. Boşaldığımda spermim fışkırmıyor, akıyor. Nedenini öğrenebilir miyim?


Meninin dışarıya fışkırma basıncı idrar yolunun arka kısmında biriken meniye orgazm sırasında kasılan kasların yaptığı tazyik ile oluşur. Bu basıncın azalması bir hastalık değildir. Meninin ne kadar ileri gitmesi ile cinsel gücün veya çocuk olup-olmaması ile bir ilgisi yoktur. Yeterince uyarılmamaya ve orgazm olmamaya bağlıdır. Endişelenecek bir durum yok.


En güvenli korunma...


25 yaşındayım, bir süre sonra evleneceğim. Hemen gebe kalmak istemiyorum. Spiral taktırabilir miyim?


Bir süre gebelik düşünmüyorsanız en sağlıklı ve koruma oranı yüksek yöntem olan spirali (Rahim İçi Araç - RİA) taktırmanızda bir sakınca yok. Ancak bu işlem sırasında jinekolojik muayeneden geçmenizi öneririm. Hamile kalmayı düşündüğünüzde RİA'yı çıkarttırıp, başka bir engel yoksa, kolaylıkla gebe kalabilirsiniz.


'Kızlık zarım bozulur mu?'


Mastürbasyon yapmakla kızlık zarı yırtılabilir mi? Eğer yırtılırsa bunu nasıl anlayabiliriz?


Kızlık zarı genelde ilk ilişki ya da yabancı bir cisim (parmak veya muayene aletleri) girişi ile yırtılır. Eğer içinize bir şey sokmadan mastürbasyon yapıyorsanız, kızlık zarı yırtılmaz. Kızlık zarının yapısını veya kız olup olmadığınızı doktora gitmeden kişi kendisi (ayna veya başka bir şeyin yardımı ile) değerlendiremez.

(TAKVİM)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:47

İLGİLİ HABERLER