Dünya
  • 15.9.2012 22:12

Alçak film can aldı: 4 ölü 94 yaralı

     Tunus'ta, Hz. Peygamber'e hakaret içeren filmi protesto etmek için düzenlenen gösterilerde çıkan çatışmalarda, 4 kişi öldü, 94 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiyi göre, ABD Büyükelçiliği önündeki gösterilerde güvenlik güçleri ile protestocular arasında dün çıkan çatışmalarda 4 kişi öldü. Yaralanan 94 kişiden 28'inin gösterici, 66'sının ise güvenlik güçlerinden olduğu açıklandı.
     Gösterilerde, güvenlik güçlerine ait bir araç ile ABD Büyükelçiliği'nin otoparkındaki 60 araç ateşe verildi. Kızgın kalabalıkların elçilik yakınındaki bir Amerikan okulunu ateşe vermesi sonucu binada büyük hasar oluştu.
     Tunus güvenlik güçlerinin, büyükelçilik ve okul çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldığı dikkati çekti.
     Öte yandan, güvenlik güçlerinin tutukladığı gösterici sayısının 75'e ulaştığı da bildirildi. 

El-Ezher, BM'den kutsal değerlere hakareti suç sayacak bir düzenleme yapılmasını istedi

Mısır'daki El-Ezher Üniversitesi, Birleşmiş Milletler'den (BM) dinlerin kutsallarına hakareti suç sayacak bir karar çıkarılmasını istedi.
     BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a Hz. Peygamber'e hakaret içeren filme ilişkin bir mektup gönderen Ezher Şeyhi Ahmed Tayyib, BM'den antisemitizmin suç sayıldığı yasa gibi semavi dinlere hakareti de cezalandıracak bir düzenleme yapılması talebinde bulundu.
     ''Dünya barışını bütün tehdit ve düşmanlıklardan korumak BM Genel Sekreterliği'nin ilk görevidir'' diyen Tayyib, halklar arasında toplumsal barışın kıymetini bilmeyen kimseler tarafından İslam'ın önderlerine ve kutsal değerlerine dil uzatılması halinde uygulanacak bir yasa çıkarılmasını ve bu eylemleri yapanların cezalandırılması gerektiğini vurguladı.
     Öte yandan, El-Ezher, filme yönelik protesto gösterilerinde hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini iletirken, göstericilere de itidal çağrısını yineledi. 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 15:11

İLGİLİ HABERLER