Dünya
  • 20.4.2018 00:05

Amerika'dan YPG'ye skandal güvence!.. Size saldıranı vururuz

ABD PYD'ye yine silah gönderdi

Türkiye’nin Suriye sınırında, Mardin'in Nusaybin ilçesinin karşısındaki Kamışlı kentinde, geçtiğimiz günlerde başlayan askeri hareketlilik artarak sürüyor.

Nusaybin sınırında bulunan YPG/PKK kontrolündeki Kamışlı'ya inişe geçen ABD'ye ait kargo uçağı bu şekilde görüntülendi. Uçağın PKK/YPG'ye silah ve malzeme taşıdığı öngörülüyor. Hava hareketliliği gün boyu devam etti.

2 Nisan’da Kamışlı kentinden Münbiç'e TIR'larla yapılan askeri sevkiyatın ardından bugün de hem havadan hem de karadan bir sevkiyat gerçekleştirildi.

Sabah saatlerinde Kamışlı Havaalanına inen askeri bir uçağın bir süre sonra tekrar havalandığı görüldü. Bu arada kara yolunda da hareketlilik vardı. Onlarca yakıt tankerinin Münbiç'e doğru hareket halinde olduğu gözlemlendi.

Nusaybin ilçesinden çıplak gözle görünen sevkiyatların ABD ordusuna ait olduğu tahmin edilirken, yakıt tankerlerinin üzerindeki “Berlin” yazısı ise dikkat çekti.

ABD'nin hava ve karadan terör örgütü PYD/PKK'ya silah sevkiyatı devam ediyor.

ABD YPG'ye güvence verdi: Biz de saldıracağız

TSK ve ÖSO'nun Afrin'i terör örgütü PYD/YPG'den almasının ardından Ankara'nın sonraki hedef olarak gösterdiği Menbiç'te, askeri hareketlilik arttı. ABD'nin asker ve silah sevkiyatı yaptığı Menbiç'in sınırlarında Amerika zırhlıları devriye geziyor.

ABD ASKERİ VARLIĞINI ARTIRDI

Sputnik'e konuşan YPG'nin omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) bağlı Menbiç Askeri Meclisi Genel Komutanı Ebu Adil, Ankara'nın Menbiç'e yönelik "tehditlerinin" ardından ABD'nin bölgede askeri varlığını artırdığını söyledi.

"ABD'Lİ ASKERLER 'KARŞILIK VERECEĞİZ' DEDİ"

''Menbiç'i 2 yıl önce ABD öncülüğündeki koalisyon güçleriyle IŞİD'den temizlemiştik. Kenti kurtarmamızdan beri koalisyon güçleri Menbiç'te bulunuyor'' diyen Ebu Adıl, şöyle devam etti:

''Türkiye'den gelen 'Menbiç'e gireceğiz" açıklamalarını ABD'li askeri yetkililere sorduk. ABD'li askerler bize dedi ki, kim Menbiç'e saldırı yaparsa yapsın karşılık vereceğiz. Biz de saldıracağız. Sorun yok dediler.''

"SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ"

''Türkiye'nin açıklamalarından sonra ABD askerleri Menbiç sınırında 24 saat boyunca devriye yapıyor'' bilgisini paylaşan Menbiç Askeri Meclisi Genel Komutanı, "Türkiye'nin Menbiç'e girmesi durumunda sonuna kadar direnecekleri" iddiasında bulundu:

''Biz Menbiç'in çocuklarıyız. Kentimizi sonuna kadar savunacağız. Kim saldırırsa saldırsın sonuna kadar direneceğiz. Türkiye'nin Menbiç'e yönelik açıklamalarını ciddiye alıyoruz. Ona göre tedbirlerimizi alıyoruz. Olası bir saldırıya karşı tüm hazırlıklarımızı yapmışız.''

 

Güncellenme Tarihi : 20.4.2018 00:11

İLGİLİ HABERLER