Gündem
  • 16.1.2014 00:04

Ananaslar elmas çıktı

Kod adı "Uganda'dan Ananas"

1 Kasım 3013 tarihli görüşmede geçen "Bu dostlarımıza Uganda'dan ananas falan gelmiş" şeklinde başlayan diyalog, dün sosyal medyada günün en önemli geyiklerinden biri oldu. Bu görüşmede geçen 'ananas'ın, 'elmas' olduğu iddia ediliyor. İşte tapelerdeki o bölüm:
- Bu dostlarımıza Uganda'dan ananas falan gelmiş. Efendim onlara göndermiştim. Bugün teşekkür mektubu yazmış Koç. Adamı da aradım. Yardımcısıyla görüştük. Bu iftar meselesini de orada tekrar görüşürken Mustafa (Koç) Bey'in Adnan Bey, Polat'ın aramasından rahatsızlık duyduğunu ifade etti efendim. Ben Süleyman abiyle de paylaştım bunu, söyledim kendisine. Herhangi bir şey olursa ben görüştüreyim, "Federasyon Başkanı'nı da tanıştırdık zaten" dedim. Siz arada kalacak olursanız bizim üstümüze atın en azından. Siz kötü olmayın Adnan Bey'le dedim. Böyle bir şey çıktı ortaya hocam.
- Fethullah Gülen: Meseleyi çözün bence. Yumuşakça inşallah.

'Rafineriyi Koç'a verme, dediğimizi yapacak birine ver'

- Bir de efendim bu Uganda Devlet Başkanı'ndan haber geldi. Orda bir rafineri meselesi vardı. Uzun süredir gündemdeydi. "Türkiye'den büyük bir firma getirirseniz memnun oluruz" dediler. Onlara (Koç holding) teklif edelim mi. Onların da ilgisi var bu konuya.
- Fethullah Gülen: Onların dışında başkası öyle ağır bir yükün altına girebilir mi?
- O yükün altına girebilecek bizim çevremizde pek bildiğimiz bir insan yok efendim. Türkiye'dekiler büyükler efendim, genelde içerde şeylere giriyorlar. Onların (Koç'un) "Sizin göstereceğiniz insanlarla ortaklık yapmak isteriz" gibi bir üslupları da var. İsterseniz biraz daha çalışalım.
- Fethullah Gülen: Öyle yapalım. Biraz da böyle dediğimizi yapacak, diyeceğimiz şeyleri derken rahat olabileceğimiz birisi olsa daha iyi olur. Olmazsa onları tercih ederiz.
- Başüstüne efendim. 1 Kasım 2013 tarihli görüşmeden-Aynı konu:
- Efendim rafineri meselesini ben şeye götürmedim. Koç'a. Fatih Baltacı Bey o ortağı olan iki ayrı ülkedekilerle görüştü. İlgilenmiyorlar. Akın İpek Bey de ilgilenmiyor. Bu ayın 8'inde de müracaat etmek için son tarih. Onlara bildirelim mi bunu, Koç'a. Başka bir alternatif gelmedi aklımıza.
- Fethullah Gülen: Evet olabilir bence de. Gönüllerine girmiş olursunuz.
- Başüstüne hocam. Bir de efendim, bu Mehmet Nazif Bey'in (Günal) büyük bir işi vardı. Çinliler alacak gibiydi. Sonra başka iki işi onlara vermiş. O iş için Dışişleri Bakanı tekrar davet etti, "Bayram sonrası gelseniz" dedi, "Bu işi alabilicez" dedi. O konuda nasıl yapalım. Gidelim mi Nazif Bey'le tekrar?
- Fethullah Gülen: Olabilir. Nazif Bey'i de sıkı tutmak lazım.
- Başüstüne efendim. Görüştük Hacca gitmeden.

SABAH GAZETESİ

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:28

İLGİLİ HABERLER