Medya
  • 6.8.2009 00:09

AYDIN DOĞAN'IN D-SMART VURGUNU İSYAN ETTİRDİ!..

İnternet sitelerinde, forumlarda ve şikayet sitelerinde tepkilerini dile getiren vatandaşlar bu vurguna bir son verilmesini istiyor...

D-SMART'taki son skandal, şikayetini dile getirmek isteyen çok sayıda kullanıcının şikayetvar isimli internet sitesine akın etmesiyle ortaya çıktı.

Aydın Doğan'ın son vurgunu olarak niletelendirilen D-SMART skandalının üzerine gidilmesini isteyen vatandaşlar, kampanya kapsamında verilen sözlerin hiç birinin tutulmadığını, tam tersine ekstra ücretler alınarak adeta bir soygun gerçekleştirildiğini dile getiriyor.

Binlerce kullanıcının ortak şikayeti ise, bedava maç izlemek için aldıkları platform için 200 Lira ekstra ücret talebinde bulunulması... Parasını ödeyerek platformu satın alan kullanıcılar maç izlemek için ekran karşısına geçtiklerinde karşılaştıkları uyarı ile adeta şok olmuş. Uyarıda, D-SMART'ın yeterli kullanıcıya ulaştığı belirtiliyor, ayrıca 200 liraya yakın ekstra ücret ödenmesi talep ediliyor...

İşte o şikayetlerden sadece bir kaçı:

"Bundan 2 sene önce kadar UEFA maçlarının bedava olarak Dsmart platformunda yayınlanacağını söyleyen Doğan Gurubu bugün senelik 200 TL para istemektedir."

D-SMART Mağdur Etti (KonusanKalpler)
Tam bir sene oldu D-Smart üyesi olalı. Dedik ki Doğan Yayın Grubu'na güven duyduk ancak hayat kırıklığına uğradık. 400 TL verdim D-Smart'a, Galatasaray'ın maçlarını evimde eşimle dostumla izlemek için. Her şey ilk başlarda çok güzeldi. Ta ki D-Smart adını duyurup belirli bir kitleye ulaşana kadar. Yeterli portföye ulaştı ve hemen bir kanal çıkartıp şifreledi. Neymiş efendim buna 199 TL ödememiz gerekiyormuş. Kardeşim madem bunu ödeteceksiniz, madem böyle bir projeniz var oz aman neden başından uyarmıyorsunuz? Bundan sonra ne Doğan Yayın Grubu'nun bulunduğu projelerde yer alırım, ne de 2 kuruşluk gazetesini alıp Aydın Doğan'ı zengin ederim.

D-SMART Sözlerinde Durmadı (furatmke)
"Fatura yok" dedi. Fatura istiyor. "Şimdi izlediğiniz kanallar bedava" dedi. Geçen sene UEFA maçlarını bedava izlerken bu sene fener bahçenin hazırlık maçlarını bile paralı satıyor. Euro Futbol kanalı çıkardı Fenerbahçe- Bolu Spor hazırlık maçını bu kanala taşıdı. İkisi de Anadolu takımı. Ama BJK-Porto maçı D-Spor'dan şifresiz yayınlanıyor. Ücretimiz iade edilsin.

D-SMART Spor Kanalları İçin Yeni Ödeme İstiyor (hg7814)
Bir yıl önce Smile ADSL kampanyasından D-Smart aldım o zaman UEFA ve diğer maçları ücretsiz izleyebileceğimiz söylendi. Ama şimdi şifreleniyor. O zaman ücretsizdi, şimdi 200 TL'ye ayrıca niye spor kanalı almam gerekiyor? Ful ne demek? Her yeni çıkan kanala para mı ödememiz gerekecek?

D-SMART Kandırmaca 'sı! (serwetslck)
Dün saat 12.00 gibi milliyet.com.tr internet sitesinde D-Smart platformuna bağlı isteizle.com internet sitesinin reklamında Fenerbahçe-Honved maçının reklamını gördüm. Maçı satın alıp izleyebilmek için siteye üye oldum.

Daha sonra 21.00 gibi 21.45'deki maçı satın almak için siteye mail adresim ve şifremle giriş yaptım. Kredi kartı bilgilerimle maçı satın almak istediğimde ekranın sağında garip şeyler yazmaya başladı bunlardan bazıları; " aktivasyon kodu mail adresinize gönderilmiştir, hesabınız halen başka bir kullanıcı tarafından kullanılıyor" gibi anlamsız ifadelerle karşılaştım.

Maçı satın almak için bir kaç kere kredi kartımla işlem yaptım ama olmadı daha sonra başka bir kredi kartımla aynı işlemi uyguladım ama yine garip ifadelerle karşılaştım. Ancak aklıma maçı satın almış olabileceğim geldi. Satın aldıklarım kısmına baktığımda maçı satın almış olduğumu gördüm.

Hiçbir onay işaretine rastlamamış olmama rağmen maçı satın almıştım. Maç saati yani 21.45'e geldiğinde maçı izle işaretine bastığımda karşıma çıkan ekran "D-Smart yeterli sayıda kullanıcıya ulaşmıştır daha sonra tekrar deneyin ifadesine rastladım." Daha sonra yirmi dakika denedim fakat her defasında aynı ifadeyle karşılaştım.

Maçı 9.90 TL verip satın almama rağmen D-Smart bu hakkımı ve paramı gasp etti. Bende 0212 4780303 müşteri hizmetlerini aradım fakat şebeke meşguldü. Ancak saat 24.00'de bu numaraya ulaşabildim. Tahmin edersiniz ki müşteri hizmetlerinin hepsi meşguldü. Uzun bir süre bekledikten sonra bir tane temsilciye ulaştım derdimi anlattım. Kendisi isteizle.com'dan bir haber gibiydi ve beni tekrar hatta attı.

Yine beklemeye başladım. Gece saat 02.00'ye kadar iki tane daha müşteri temsilcisiyle görüşme imkanım oldu. Ama ne yazık ki sorunuma çözüm bulunamayıp her defasında beklemeye alındım.

Şu anda ertesi gün ve saat 14.18 halen aramaktayım ve bir müşteri temsilcisine ulaşabilmiş değilim. Halen siteye girmeye çalışıyorum ve karşıma "hesabınız halen başka bir kullanıcı tarafından kullanılmaktadır" ifadesi çıkmakta. Tam bir şoktayım bütün bilgilerim başlarının elinde. Maçı izleme keyfimi, zamanımı, paramı, huzurumu gasp ettiği için D-Smarta bağlı isteizle.com internet sitesinden şikayetçiyim ve hakkımı sonuna kadar arayacağım.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:55

İLGİLİ HABERLER