Medya
  • 6.8.2009 00:10

UĞUR DÜNDAR'DAN 'FİTRE' DALGASI...

Fakir fukaraya Ramazan’da verilen fitre, Radyo D spikeri Hakan Gündüz ve Uğur Dündar'ın dalga konusu oldu. 6,5 liralık tavan fiyat Dündar'ın diline böyle dolandı:

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Geçtiğimiz hafta Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan fitrenin "6,5 TL'lik" tavan fiyatı Uğur Dündar’ın telefonla katıldığı radyo programında dalga konusu oldu. Dündar, emekli ve memur maaşlarına yapılan zamla bağdaştırdığı fitrenin devlet tarafından verildiğini ima edercesine, "Daha ne versin ki devlet" gafını yaptı...

BÖYLE DALGAYA ALDILAR / DİNLEYİN

Ramazan ayında gücü yeten Müslüman’ın ödemekle yükümlü olduğu sadaka olan fitreyi, Radyo D’de Hakan Gündüz’ün sabah programında dalgaya alan deneyimli gazeteci Uğur Dündar, bu konudaki bilgisizliğini ortaya koymuş oldu. Hürriyet Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’in fitre fiyatı ile ilgili yazısın ele alındığı Radyo D’deki sabah programına telefonla katılan Uğur Dündar, ironik bir dille Özdil’i eleştirirken, fakir fukaraya Ramazan’da verilen fitre ile açık açık dalga geçti.

"DAHA NE VERSİN Kİ DEVLET?"

Hakan Gündüz’ün, Yılmaz Özdil’in yazısından bir kesit okuduktan sonra, “Yani 6,5 liranın kıymetini anlamadıysa bence yazıklar olsun Yılmaz’a. 6,5 lira yıldızlar kadar para demektir. Bozdur bozdur harca kardeşim. Daha ne versin ki devlet?” diyen Uğur Dündar, fitre oranın kimler tarafından verilip, dağıtıldığı konusunda da büyük bir gaf yaptı.

Fitreyi, memur v emekli maaşlarıyla karıştıran, Dündar, ramazan ayında hali vakti yerinde olan Müslümanların, fakir, fukaraya yaptıkları yardımın, devlet tarafından verildiği anlamına gelecek şu yorumu yapıyor: Şaka bir yana… Hakikaten, bu fitre ve zekat işi, emeklilere yapılan zamlarla birlikte gerçekten, kara mizah konusu dönecek hale dönüştü.”

FİTRE TAVAN FİYATINI DİYANET BELİRLER

Peki, Uğur Dündar’ın Yılmaz Özdil’in yazısından yola çıkarak dalgaya aldığı fitrenin oranları nasıl belirleniyor. Diyanet İşleri Başkanlığı her sene o yılın fitresiyle ilgili bir çizelge yayınlıyor. Bu çizelge insanların ekonomik durumlarına göre kademelendirilmiş oluyor. 2009 yılı için fitre miktarı 6, 5 TL olarak açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklamaları asgari ölçüler olduğu için¸ kişi fitresini daha yüksek bir oranda verebilir. Bu hesabı da yıllık ortalama masrafını göz önünde bulundurarak hesaplar.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:55

İLGİLİ HABERLER