Gündem
  • 21.10.2008 11:22

BAHÇELİ, ERDOĞAN'I UYARDI!...

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında Başbakan Erdoğan'ı eleştiren açıklamalar yaptı. İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:
TÜRKİYE YOL AYRIMINDADIR
- Türkiye terörle ve etnik ayrımcılık açısından bir yol ayrımındadır. Ayaklanma provalarının yapıldığı bu ortamda güvenlik güçlerini yıpratma kampanyalarının yapıldığı bu ortamda siyasi çözüm çığırtkanlarının tekrar ortaya çıkması Türkiye’nin bir kaos ortamına çekilmeye çalışıldığını gösteriyor.
- Terörle mücadele ile müzakere arasında gidip geldi ve bu hayati konuda nerede durduğuna bir türlü açıklık getiremedi. Yapması gereken Türk milliyetçilerine saldırmayı bırakıp, PKK’nın siyasallaşmasına engel olacak bir vicdan hesaplaşması yapmalıdır.
SORUMLUSU BAŞBAKAN
- Başbakan’ın ahlaki ve siyasi zorunluluğu yerine getirememesi durumunda Türk milleti gerekeni yapacaktır. Hafızaları tazelemek için hatırlatmak isterim. Türk milletini 36 etnik gruba bölen ve Türk milletine kimlik arayışına giren ve Türkiyelilik gibi kavramlar yaratmaya çalışan ve Avrupa’nın taşeronluğunu yapan, reformlar adına terör örgütünün taşeronluğunu yapan, Türkçeden başka dillerin eğitimde yerini almasını sağlamaya çalışan, af gibi konuları gündeme sokmaya çalışan bizzat Başbakan olmuştur.
- Başbakan’ın terörle mücadele için gerekli niyet ve iradeye sahip olmadığını son iki haftada yaşananlar ortaya koydu. Bunlar AKP’nin hatasından kaynaklandı.
CUMHURBAŞKANI GÜL'E SİTEM
- Cumhurbaşkanı tarafından bir dergiye verilen geçmişte ayrımcılık yapıldığı iddiaları yerine o kitap fuarının alt katındaki bölücü haritaya müdahale etmesini beklerdik.
- Milliyetçiliği ve sembollerini hedef alan Başbakana sesleniyorum. Türkiye’nin önemli bir kardeşlik kavgasına sürüklenmesini önlemek en önemli görevi. MHP böyle bir kardeş kavganın tarafı olmayacak.
- Milliyetçi hareket kimsenin milliyeti ve etnik kökenini sorgulamayan bütün vatandaşları onurlu Türk milletinin bir parçası olarak gören bir harekettir.
BAŞBAKAN'A ÖNEMLİ UYARI
- 1991’de hazırlanan bir raporda şu tespit yer almıştır. “Kemalist rejimin formülü iflas etmiştir. PKK devlet çatışmasında taraf olmamalıyız. Bölücü ve ayrılıkçı tanımları barındıran söylemlerden uzak durmalıyız.”
- Geçmişten bugüne çizgisinin değişmediğini söyleyen Erdoğan 1991’de PKK talepleriyle örtüşen bu rapora imza attı.
ÇUVALCILAR ARKANIZDA
- Sağınızda Barzani ve Talabani, solunuzda pazarlık yaptığınız Kandilciler arkanızda ise boyun eğdiğiniz çuvalcılar yer almaktadır. Bulunduğunuz yer burası. Kadrajın altındaki görüntünün anlamı budur. Terörle mücadelenin 25 yılı aşkın mücadelesi, kimlerle ne kadar dost olmak gerektiği öğrenilmiş olmalıdır.
TURUNCU TAVİZ
- Kapımız herkese açık denilerek taviz ve ilkesizliğin örnekleri verilmiş, Iraklı muhattaplarımızla görüşülmeye devam edilmiştir. Aşiret reisleriyle görüşmek için ne gibi bir gelişme olmuştur. Barzani, Türk ordusuna yönelik tehditlerini geri mi çekmiştir. Bir türlü yerini bulamadığı Kandil'le ilgili bir gelişme mi olmuştur.
Bunun adı turuncu tavizdir. Kimin kimi masaya oturttuğunu bilmek için diplomat olmaya gerek yoktur her şey ortadadır. Yeni görüşme süreci Öcalan'ın serbest bırakılmasına kadar gidecektir.
Gelişmeler terörün kaynağının Barzani olduğunu gösteriyor.
BAŞBAKAN'A GÖRE PKK ADİ BİR SUÇLU
- Terör örgütü Başbakan'ın göstermeye çalıştığı gibi masum bir örgüt değildir. Başbakan terör örgütünü adi bir suçlu gibi göstermeye çalışıyor.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:09

İLGİLİ HABERLER