Gündem
  • 21.3.2009 15:25

BAHÇELİ: ROL KESEREK SİYASİ İKBAL PEŞİNDE KOŞUYOR

ISPARTA - Fatma Ünal - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin, AK Parti hükümetleri döneminden önceki 79 yılını inkar ettiğini öne sürerek, ''Sayın Başbakan 85 yıllık Cumhuriyetin kazanımlarının 79 yılını inkar ederek, kendisine masum ve mağdur rolü kesmek suretiyle hala siyasi ikbal peşinde koşmaktadır'' dedi.
Devlet Bahçeli, kara yoluyla geldiği Isparta'da miting öncesinde Büyük Isparta Otelinde bir süre dinlendi.
Daha sonra Valilik binası yanındaki Hükümet Meydanı'na geçen Bahçeli, alanda, ''Devletin başına Devlet gelecek'' sloganlarıyla karşılandı. Bahçeli'nin konuşması sırasında sık sık öksürdüğü görüldü.
MHP lideri, Ispartalıların Nevruz Bayramı'nı kutlayarak başladığı konuşmasında, Başbakan Erdoğan'a yönelik eleştirilerini sürdürdü.
Bu seçim döneminde siyasetin kirlendiğini, üslubun çirkinleştiğini ifade eden Bahçeli, siyasi davranış ve değerlendirmelerin Türkiye'yi çok yanlış istikametlere götürebilecek, sürükleyebilecek bir durum ortaya koyduğunu söyledi.
Bu durumdan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sorumlu olduğunu iddia eden Devlet Bahçeli, şunları kaydetti:
''Bunda Başbakan'ımızın siyasi geleneğin dışında son zamanlarda kazanmış olduğu yeni alışkanlıklar etkili olmuştur. Sayın Başbakan bu seçimlerde çok hırçındır, Sayın Başbakan bu seçimlerde çok huzursuzdur. Sayın Başbakan bu seçimlerde kaba bir Türkçe ile konuşmaktadır. Sayın Başbakan, bu seçimlerde saldırgandır, haksızca iftiralarda ve yalanlarda bulunmaktadır.''
Devlet Bahçeli, Türkiye'nin 6 yıl 4 aydan bu yana AK Parti tarafından yönetildiğine işaret ederek, ülkenin yakın siyasi tarihinde hiç örneği görülmemiş güçlü bir iktidar olarak, tek başına bir partinin ülke yönetimine sahip olduğu bir dönemi yaşadığını anımsattı. AK Parti'nin anayasa değişikliği başta olmak üzere, Meclisten her türlü tasarıyı kanunlaştıracak, Hükümet olarak her türlü yetkiyi kullanabilecek ve Türkiye'yi yönetmek için güçlü bir kadroya, bürokrasi olarak sahip olabilecek durumdayken, kötü yönetildiğini iddia eden Bahçeli, Başbakan'ın kötü yönetiminin bütün eksikliklerini, yanlışlıklarını, bütün beceriksizliklerini, 2002 yılının öncesine attığını öne sürdü.
Bahçeli, ''Başbakan 85 yıllık Cumhuriyetin kazanımlarının 79 yılını inkar ederek, kendisine masum ve mağdur rolü kesmek suretiyle hala siyasi ikbal peşinde koşmaktadır'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:58

İLGİLİ HABERLER