Gündem
  • 30.9.2008 16:43

BAKAN ÇİÇEK'TEN FIRAT VE KILIÇDAROĞLU'NA BURSA'DAN MESAJ

ÖMER KIR-EDİP TEKİN
BURSA  - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye'nin barış ikliminin sürdürülmesine ihtiyacı olduğunu belirterek, "Eğer 2002 yılından bu yana önemli reformları yapmasaydık, hem ekonomik, hem mali, hem de ekonomik anlamda Türkiye bu bayramları çok rahat bir ortamda geçiremezdi" dedi.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve AK Parti Bursa Milletvekilleri, AK Parti İl Başkanlığı'nın Kültürpark Özgen Çay Bahçesi'nde düzenlediği törene katılarak, Bursa'daki partililerle bayramlaştı. Yoğun katılımın olduğunu törende konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, bayramlarda yaşanan birlik ve beraberlik havasının tüm Türkiye'ye hakim
olmasını, sadece bayramlarda değil, her gün devam etmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye'nin ihtiyacı olan döviz değil, evvela barış ikliminin sürdürülmesidir. Son 1.5 yıldır ülkemizde olup bitenlere baktığımızda Türkiye neleri kaybetti? Belirsizlik, siyasi gerginlik, kural tanımamazlık, Anayasa'ya rağmen kural koyarak Türkiye'yi yönetmeye çalışmak neler kaybettirdi? Buna iyi bakmak lazım. Türkiye'nin kaybedecek saniyesi yok, bir saati yok'' ifadelerini kullandı.
Bakan Çiçek, AK Parti'li Dengir Mir Mehmet Fırat ve CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki tartışmalarla ilgili olarak ise şunları söyledi:
''Dünya barışını sıkıntıya sokacak 16 hassas bölgenin 13'ü Türkiye'nin etrafındadır. Nerede bir kargaşa çıksa, en evvel zararı Türkiye'ye olur. Ama çözümü de Türkiyesiz olmaz. O sebeple Türkiye bir tek gününü bile kaybetmeden, iç çekişmeleri olduğundan daha fazla büyütmeden, her şeyi tadında bırakarak, dostça ve kardeşçe ülke sorunlarını tartışarak, geleceğe bakmak zorundadır. Milletimizin bizden beklediği budur. Birimizin varlığı değerimizin yokluğuna bağlı değildir. Hepimiz bu ülkenin vatandaşlarıyız.
Görüşlerimiz, partilerimiz farklı olsa da Allah bizi kardeş kıldı."
1 Ekim'de yürürlüğe girecek olan Sosyal Sigortalar Yasası'nın büyük bir kara deliği ortadan kaldıracağını belirten Çiçek, Türkiye'de en çok karşılaşılan isteğin 'iş' talebi olduğunu, bunun giderilmesi için de yatırım yapılması gerektiğini ifade etti. Geçmişte yapılan yanlışlar sebebiyle Türkiye'nin yatırım yapacak mecali kalmadığını vurgulayan Bakan Çiçek, "Bakınız Türkiye'nin 2008 yılı yatırım tutarı 12 katrilyon. Sosyal Güvenlik açıkları sebebiyle bütçeden bu yıl verdiğimiz açık 37 katrilyon. Tam 3
misli daha fazla. Neden? 1991 yılında yapılan yanlışları, 2008 yılında yaşayanlar ödüyor. Bu reformları çıkarmazsak bugün miktarı az bulunan emeklinin aylıklarını bile ödeme şansımız yoktur. 2009 yılında bu açık belki 40 katrilyon olacak. Devletin iki yakası bir araya gelmedi. Sebep? 1991 yılında günü kurtarmak adına yapılan yanlışların bedelini bugün ödüyoruz. Eğer biz bugün doğruları yapmazsak, ülke yararına olan işleri yapmazsak, çocuklarımızın rızkını bugünden tüketiriz. Dünyada, geleceğini bugünden
tüketen ülkelerden birisi de Türkiye'dir. Onun için doğru olanı yapmak lazım. Oy avcılığı adına, sadece pazar gününü kurtarma adına işleri böyle yanlış götürmeye devam edersek, bu işin gideceği yer uçurumdur" diye konuştu.
Dünyanın en güçlü ekonomilerinin bile iflasla karşı karşıya olduğunu ifade eden Bakan Çiçek, "Eğer 2002 yılından bu yana önemli reformları yapmasaydık, hem ekonomik, hem mali, hem de ekonomik anlamda Türkiye bu bayramları çok da rahat bir ortamda geçiremezdi" ifadelerinde bulundu .
Konuşmaların ardından AK Parti'nin üst kadrosu, partililerle tek tek bayramlaştı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:50

İLGİLİ HABERLER