Gündem
  • 23.9.2017 00:13

Bakanlar Kurulu sonrası flaş açıklama

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Bozdağ IKBY'nin referandum kararı alması ile ilgili: "Bu referandum, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin milli güvenliğine doğrudan bir tehdittir." Diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

Bozdağ’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

 Bu referandum, gayri meşru, kabul edilemez bir referandumdur. Türkiye bu konudaki tavrını baştan beri net ve açık bir şekilde koymuştur. Bu referandum, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin milli güvenliğine doğrudan bir tehdittir. Aynı şekilde Irak'ın toprak bütünlüğüne ve milli birliğine, egemenliğine dönük de doğrudan bir tehdittir."Bu referanduma komşu ülkelerin tamamı karşıdır.

"KÜRTLERİN İÇERİSİNDE DE PEK ÇOK KİŞİ BU REFERANDUMA KARŞI"

Bu referandumun bölgede yaşayan toplulukların tamamının onay vermediği bir referandum olduğuna dikkati çeken Bozdağ, "Kürtlerin içerisinde de pek çok kişi bu referanduma karşı. Meclis'te oylama yapıldı, katılanların önemli bir kısmı hayır oyu kullandı. Bölgede yaşayan Kürtlerin önemli bir kısmının bu referanduma karşı olduğunu düşünüyoruz" dedi.

"AKLISELİM İLE HAREKET EDİN"

Musul, Kerkük üzerindeki tartışmaların henüz neticeye kavuşturulamadığını belirten Bozdağ, "Biz Türkiye olarak Irak Bölgesel Kürt Yönetimine çağrıda bulunuyoruz. Aklıselim ile hareket edin, bu referandumdan vazgeçin. Referandumu iptal edin. Bölgenin hayrına olan referandumu iptal etmektir. Bu konu duygusallıkla ele alınacak bir konu değildir. Aklıselimle ele alınmalı ve sağduyu ile karar verilmelidir. Biz, bu referandumu iptale Irak Bölgesel Kürt Yönetimini davet ediyoruz. Umarız bu referandumu iptal ederler ve bölgede daha büyük huzursuzlukların çıkmasına engel olurlar. Daha zaman var" diye konuştu.

"DOĞRU OLAN ERTELEME DEĞİL, REFERANDUMUN İPTALİDİR"

Türkiye'nin referandumun ertelenmesine de karşı olduğuna dikkati çeken Bozdağ, "Bizim bu referandumun bugün yarın ileri tarihte yapılmasına asla rızamız yoktur. Türkiye ertelemeye karşıdır ve referandumun iptalini istemektedir. Doğru olan erteleme değil, referandumun iptalidir. Erteleme bizim gündemimizde yoktur. Erteleme değil, iptal bizim buradaki beklentimizdir. Umarız bu sağduyu hakim olur ve ertelenir. Bütün opsiyonlar masaya kondu, hepsi tek tek değerlendirildi. Referandumun iptal edilmemesi halinde hangi tedbirler alınacak, bunların tamamı masadadır. Ne zaman uygulamaya konulacağına hükümetimiz karar verecektir. MGK'nın arkasından Bakanlar Kurulunun yapılması, tezkerenin öne alınarak Meclis'in olağanüstü toplantıya çağrılması Türkiye'nin bu konudaki kararlılığın somut göstergesidir" ifadelerini kullandı.

KADİR TOPBAŞ'IN İSTİFASI

İstifa kararı şahsi bir karardır. Sayın başkana buradan yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum. Belediye başkanlığından istifa etti. İsitfa etmesi siyaseti bıraktığı anlamına gelmez. Partisinden istifa etmedi. Şu anda Bakanlar Kurulunda bir değerlendirme yapılmadı.

Güncellenme Tarihi : 23.9.2017 00:39

İLGİLİ HABERLER