Gündem
  • 17.3.2009 13:43

"BAŞBAKAN BU VATAN NASIL KURTARILDI BİLİYOR MU?"

Baykal: "Bu büyük kalabalığın bir anlamı vardır diye düşünüyorum. Bana öyle geliyor ki siz şunu söylüyorsunuz: Sanmayınki Türkiye sahipsizdir, sanmayınki Niğde sahipsizdir. İşte biz varız diyorsunuz. Bu mesajın verilmesine ihtiyaç var.

Sevgili Niğdeli'ler nasılsınız? İyi misiniz? İşleriniz yolunda mı? Gidişat iyi mi? Aldığınız sattığınız bir birini tutuyoru mu? Borçlar ödeniyor mu? Çocuklar iş buluyor mu? Çiftçi hayatından memnun mu? Niye çiftçinin keyfi yerinde değil canım? Çiftçiliği en iyi yapan çiftçilerimiz burada. Hükümetten diyorsunuz öyle mi? Besicinin, sütün durumu nasıl? Yem kaça alınıyor? Dünyanın her yerinde 2 kilo yemle 1 kilo süt alınabilir. Türkiye'de 2 kilo sütle 1 kilo yem alabilir durumdayız. Besicinin durumu da hiç farklı değil. Gelelim patatese, Patates yüzünüzü güldürdü mü? Türkiye'nin en önemli patates yetiştiricisi Niğde'de. Patates üreticisi hayatından memnun mu? Elma? Elma da mı yüzünüzü güldürmedi?

Türkiye'deki yolsuzlukları izliyorsunuz değil mi? Deniz Feneri'ni duydunuz. Deniz Feneri Türkiye'deki yolsuzlğun çağ atladığını bize gösteriyor. Eskiden yolsuzluk kişisel ferdi bir olaydı. Şimdi durum değişti, artık teşkilatlı yolsuzluk yapılıyor. 1 Kişi değil 50 kişi yapıyor yolsuzluğu. Kanunla yapılıyor yolsuzluk mevzuatla yapılıyor. Bunlar hem vatandaşı aldatıyorlar haşa Allah'ı kitabı, peygamberi de aldatmaya çalışıyorlar. Din ne oldu? İnanç ne oldu? Bunları yaptılar. ALman hükümeti bunu öğrenince konuya el koydu. Mahkum etti. Sordum Başbakan'a. Tanıyor musunuz bunları dedim. Kem küm etti; Anlaşıldı ki çocukları bacanakmış. Onlar mahkum etti sen ne yapıyorsundiyoruz? Dosyayı bekliyoruz diyor.

Şehitlerimize yardım etmek için kurulmuş derneklere tanımadıkları vergi kolaylığını bunlara tanımışlar. Patetes üreticisi bu sıkınıtıyı çekecek, onlar bu yolsuzluğu yapacak, sonra siz gideceksiniz seçimde AKP'ye oy vereceksiniz.

Şimdi Başbakan 80 yıl öncesine gidiyor. CHP'nin zamanında ekmek karneyle dağıtılırmış. Acaba sen biliyor musun bu vatan nasıl kurtarıldı? İnönü'nün, Atatürk'ün boğazından haram lokma geçti mi?

Başbakan eski defterleri karıştırarak birşey çıkarmaya çalışıyor. Eski defterlerden medet umar hale geldi. Birşey de bulamıyor, saldırıyor. "

 

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:07

İLGİLİ HABERLER