Gündem
  • 15.10.2008 12:56

BAŞBUĞ'DAN GÖRÜLMEDİK ÖFKE!...

Balıkesir'deki Astsubay Meslek Yüksekokulu ''Öğrenci Alayı Sancak Tevcih Töreni''ne katılan Orgeneral Başbuğ,  törenin ardından programda olmamasına rağmen basın toplantısı yapma kararı aldı.

Başbuğ'un açıklamasından satır başları şöyle:

PKK İNTİHAR SALDIRISI YAPTI
İlk önce şunu herkesin iyi anlamasını istiyorum. Bayraktepe'de medyana gelen  olay bölücü terör örgütü açısından adete bir intihar saldırısıdır. Bunu açın okuyun öğrenin. Bayraktepe’de çalışan çarpışan askerlerimiz açısından daha önce de ifade eidldiği gibi  bu bir kahramanlık destanıdır.

GİZLİ BELGELER İÇİN ADLİ İŞLEM YAPILACAK
Olayın hemen akabinde, her zaman olduğu gibi olayın tüm boyutlaırnın incelenmesi için Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından bütün boyutlarının incelenmesi görevi 2. Ordu Komutanı'na verilmiştir. Kendine güveni olan bütün kurumlar gibi ki TSK’nın kendine güveni tamdır, bu incelemenin sonuçlanmasına müteakip elbette kamuoyu ile paylaşılması gereken hususlar bilgi olarak verilecektir.

- Ayrıca bu konulara ilişkin bilgileri sızdıranlar ve bu gizli bilgileri kullananlar hakkında da adli işlemler başlatılmıştır.

AKAN KANIN SORUMLULUĞUNA ORTAK OLURLAR
Şimdi bu noktaya şu söyeleyeceğim hususlara dikkatinizi çekiyorum. Bütün bunlara rağmen bölücü terör örgütünün yaptığı eylemleri altınız çiziyorum "başarılı gibi gösterenler", tekrar ifade ediyorum başarılı gibi gösterenler akan ve akacak olan her damla kanın sorumluluğuna ortak olurlar. Bunu herkesin iyi anlamasını istiyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri  bugün her zamankinden daha güçlü daha kararlı daha azimlidir.

HERKES DİKKATLİ OLSUN
Bir ordunun bu tip saldırılar karşısında ki bu saldırılar doğru bilgiye dayanmayan sınırlarını aşan eleştirilerdir. Bu tip saldırılar karşısında her ordunun vereceği cevap bellidir ve bu husus bütün ordular için de geçerlidir.

Dolayısıyla sizlere son sözüm şudur: Herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde bulunmaya davet ediyorum. Size söyleyeceklerim bu kadar...

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:22

İLGİLİ HABERLER