Gündem
  • 1.9.2007 00:15

BAYKAL : KÖŞK SEÇİMİNDE GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRDİK

İZMİR - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, cumhurbaşkanlığı konusunda kendisi ve arkadaşlarının çok iyi bir görev yaptıklarını düşündüklerini söyledi.
     Deniz Baykal, 76. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın (İEF) açılışına katılmak üzere İzmir'e gelişinde, Adnan Menderes Havalimanı VIP Salonu'nda basın toplantısı düzenledi.
     Bugün TBMM'de hükümet programının okunduğunu hatırlatan Baykal, bundan sonraki süreçte, hükümet programının ele alınması için 2 gün meclis çalışmalarına ara verildiğini, kendilerinin de 5 Eylül'de yapılacak güven oylaması öncesi, bu süreyi en iyi biçimde çalışarak değerlendireceklerini bildirdi.
     Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Baykal, bugün gazetelerde yer alan, parti yöneticilerini artık cumhurbaşkanlığı konusunda açıklama yapmamaları yönünde uyardığına ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine, ''O bir yanlış anlama sonucu basına öyle geçti. Cumhurbaşkanlığı konusunda ben ve arkadaşlarım çok iyi bir görev yaptığımızı düşünüyoruz. Şimdi yeni bir noktaya gelindi. AK Parti iktidarının ve hükümetinin uygulamalarını değerlendireceğiz'' dedi.
     Baykal, bu noktada yeni bir değerlendirmeleri olup olmadığının sorulması üzerine, şunları kaydetti:
     ''Cumhurbaşkanlığı konusunda yeni bir değerlendirme yapma noktasına gelmiş durumda değiliz. Yani 'Ne kadar yanılmışız, hata yapmışız' diye bize bunu söyletecek bir manzara yok. Yaptığımız uyarıların değeri her geçen gün daha iyi anlaşılacaktır. Bakın, Türkiye'nin kimliğinin değiştiği, ılımlı İslama yöneldiği yönünde görüşler, dünyada dış gözlemciler tarafından ısrarla ifade ediliyor.'' Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:35

İLGİLİ HABERLER