Gündem
  • 14.10.2008 14:26

BAYKAL'DAN ŞOK SORU: AKTÜTÜN VE DAĞLICA TÜRKİYE'Yİ YÖNETMEK İÇİN Mİ YAPILDI?

"Zamanın çok elverişsiz koşulları içinde Ankara'ya Cumhuriyet'i kuran insanlar burası Cumhuriyet'in Başkenti olacak diyerek yola çıkmışlardır. Bu karar gelecek vizyonunu yansıtan bir karardır. Yabancılar Ankara'yı başkent olacak bir türlü kabul edememişlerdir. Cumhuriyet'in o sıfır kuşağı kararlılıkla Türkiye'yi ve Ankara'yı belirli bir noktaya getirmenin çabası içersine girmişlerdir. Nedense Ankara'yı birileri içine sindirememişlerdir ve fırsat buldukça Ankara'yı boşaltmanın çabası içerisine girmişlerdir. Türkiye'nin bölünmesi isteklerini yansıtmaktadırlar. Ama bilsiler ki Türkiye'de artık geri dönüş yoktur.

SİYASİ NEDENLER İLE BELEDİYELER KAPATILIYOR

Bir süre önce hükümet bir yasa ile 1214 belediyeyi belediye olmaktan çıkardı. Bu düzenlemenin pek çok yönden ciddi sıkıntılar meydana getirdiği açıktır. Birçok beldenin birden bire belediye olmaktan çıkarılmış olması gerçekten çok şaşırtıcı bir gelişmedir. Hepimizin görevi daha çok hizmeti halka ulaştırmaktır. Belediyecilik bu nedenle ortaya çıkmıştır. Bu belediyelerin belediyelik hakkını elilnden alınmasını mazur gösterecek inandırıcı gerekçeler ortaya konulamamıştır. Masraf oluyor demişlerdir. Ancak pekçok başarılı ve mali bakımdan disiplinli belediye de tasviye edilmektedir. Borcu var denmektedir.Ancak pekçok belediyenin hiç borcu yoktur. Belediyeler kendi kimliklerine yapılmış bir saldırı olarak bu girişimi görmektedirler ve bunda da haklıdırılar. Bir takım siyasi hesapların bu kararın verilmesinde etkili olduğu ortadadır. Mesela Bahçeşehir belediyesinin ortadan kaldırılması iyi niyetli olan hiçkimseye anlatılamaz. AB şartlarına uyulmamıştır, belediyeler kapatılırken yöre halkına sorulmamıştır. Siyasi, ahlaki açıdan yanlış olmuştur. Biz bu yanlışlık konusunda hükümeti uyardık. Halkın bir yararı yok burda. Bu yanlış bir iştir. Biz bu konuda toplantılar yaptık. Meclis'te bu konuyu konuştuk. Hiçkimse bu konuya ciddi bir cevap veremedi. İçişleri Bakanlığı'nda AKP'li bürokratlar ellerinde seçim listeleri nereyi nasıl budasak diye düşünerek bunları yapıyorlar. Şimdi dava Anayasa Mahkemesi'nde. Mahkemeden kararı hepimiz bekliyoruz. En kısa zamanda bu kararın çıkmasını bekliyorum. Umarım bu dayatmacı zihniyet mahkeme tarafından iyi değerlendirilir.

TERÖRLE MÜCADELE ETMEK YERİNE EVE DÖNÜŞ YASASI ÇIKARDILAR

Geride bıraktığımız günlerde önemli olaylar yaşandı. Terörle ilgili önemli olan bir tablo bir kez daha kendisini gösterdi. Bu terör konusu çok temel bir konu, ülkenin bütün sorunları ile yakından ilgilidir. İlk önce şunları değerlendirmek lazımdır. Bu iktidarın terör konusundaki tavrı ciddiyet ve önemi kavramış bir anlayış değildir. Bu iktidar terör konusunun ciddiyetinin farkında değildir. Alınan kararlar günübirlik ortama göre şekillenmektedir. Alınan tavırlar Türkiye'de terörün gelişmesine sebep olmuştur. Teröristleri rahatlatacak, ferahlatacak yasalar çıkardılar. Eve dönüş yasası. Ancak kimse eve dönmedi. İçişleri Bakanı Dubai'de 1 milyar Dolar'lık bir anlaşma yaptı. Anlaşmanın maddelerinden biri Türkiye hiçbir zaman Kuzey Irak'a girmeyecek.

Geçen kış askeri müdahale yapıldı. Türkiye'deki terör sadece ülke içinden kaynaklanan değil, yurt dışından destek gören bir terördür. Önce o bağlantıların kesilmesidir. Hükümetin terör karşısındaki tavırları güven verici değildir. Dağlıca baskınında olayın önemini kavrayamamışlardır. Başbakan Güngören saldırısı PKK'nın işidir diyemedi. Aktütün saldırısının muhatabı ABD'dir, Irak'taki yetkililerdir.

AKTÜTÜN VE DAĞLICA TÜRKİYE'Yİ YÖNETMEK İÇİN Mİ YAPILDI?

Dağlıca baskını oldu biz Irak'la temas kurmaya başladık. Aktünün oldu Kuzey Irak'la temas kurulmaya başlandı. Bu saldırılar Türkiye'yi yönetmek için mi yapılyıor? "

"Bu dokunulmazlık konusuna Başbakan yanaşmadı. Madem öyle sadece benim dokunulmazlığımı kaldırın da millet görsün şöyle yargıda nasıl hesap verilirmiş."

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:24

İLGİLİ HABERLER