Gündem
  • 9.10.2008 17:58

"BAYKAL'IN, KARAYALÇIN'I ANKARA'YA ADAY YAPMAKTAN BAŞKA ÇARESİ YOK"

TAHİR SARIKAYA
ANKARA  - Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. "CHP'nin solda birlik için Ankara'ya Karayalçın'ı aday gösterdiği" şeklindeki haberleri normal karşıladığını belirten Gökçek, "Geçtiğimiz aylarda CHP'nin Ankara'ya Murat Karayalçın'ı aday yapacağını söylemiştim. CHP'nin Ankara'ya aday yapacağı kimse kalmadı. Baykal'ın bu seçimi; istikbal için milat olarak gözüküyor. Türkiye genelinde DSP'de sol toparlanırsa Baykal'ın sonu demek. Baykal'ın arka plandaki korkusudur bu. Geçtiğimiz
yıllarda CHP, Ankara'da yüzde 12 oy aldı. Karayalçın tek başına yüzde 20 oy aldı. Baykal'ın, Karayalçın'a sarılmasından başka çaresi yoktur" diye konuştu.
AK Parti'nin kendisini aday yapması halinde Ankara'da kimseden çekinmediğini söyleyen Gökçek, Karayalçın'ın CHP'den aday yapılmasından dolayı çok mutlu olacağını söyledi.
Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın ses kayıtlarıyla gündeme geldiğinin hatırlatılması üzerine Gökçek, "Sayın Eryılmaz'ın konuşmasına bir cevap vermek doğru olmaz. Şu anda bu konu yargıya taşındı. Bu soruyu Baykal ve Önder Sav'a sorabilirsiniz" dedi.
Gökçek, 15 Ekim'den itibaren toplu taşıma araçlarına yapılan zamla ilgili olarak da, zam talebinin minibüsçülerden geldiğini söyledi. Zammın zor durumda kaldıkları için yapıldığını belirten Gökçek, "Minibüsçüler zammın kabul edilmemesi halinde eylem yapacaklarını bildirdi. UKOME toplantısının aldığı karara göre yüzde 12 zam kararı çıktı. Buna göre 15 Ekim'den itibaren bin 500 lira olan otobüs, metro ve minibüs ücretleri bin 700 liraya çıktı. Belediyenin 10'luk kart ücreti bin 200 liradan bin 400 liraya
çıktı" şeklinde konuştu.
Öte yandan zamların öğrencilere yansıtılmayacağı açıklandı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:34

İLGİLİ HABERLER