Medya
  • 11.3.2007 01:29

BEKİ'NİN YALANLADIĞI ANDIÇI TEZCAN DOĞRULADI!..

Başbakanlık Cumhuriyet Gazetesinin gündeme getirdiği "Medya Analiz Raporu"nu yalanlamaya çalışırken, doğrulamak zorunda kaldığı belirtildi. Açıklamada, 5 Temmuz 2005'de böyle bir çalışma yapıldığı kabul edildi. Buna karşılık çalışmanın "nesnel ve anlamlı bulunmayarak" sürdürülmediği ve Başbakan'a da sunulmadığı savunuldu. Ancak raporun kapağında "Aylık Rapor" ibaresi ile birlikte "Başbakanlık'ın resmi amblemi" ve "Başbakanlık Basın Merkezi" logosuna da yer veriliyordu.

Basın kuruluşlarında büyük tepki çeken çalışmanın, Başbakanlık Basın Müşaviri Ahmet Tezcan tarafından yapıldığı ortaya çıktı. Tezcan, kendi talimatıyla gazetelerin haber ve köşe yazılarının sayısal dükümünün yapıldığını ve grafiklerinin çıkarıldığını, benzer yöntemlerle 5-6 tane aylık çalışma hazırlandığını söyledi. Çalışmanın "andıç" olarak değerlendirilmemesi gerektiğeni belirten Tezcan, "asıl amacın, uygulanan politikaların sokaktaki yansımasını saptamak olduğunu savundu.

Basın Kuruluşlarının yayınlarını inceleyerek hükümete yakınlıklarını belirleyen Başbakanlık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağına hangi gazetecilerin davet edileceğini de buna göre şekillendiriyor. Raporlarda sert ifadelerle eleştirilen Cumhuriyet, Milliyet, Yeniçağ, Gözcü ve Güneş başta olmak üzere birçok gazetenin temsilcisi uçağa alınmıyor...

Cumhuriyet

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 21:08

İLGİLİ HABERLER