Gündem
  • 1.8.2010 00:57

BERHAN ŞİMŞEK: "ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ HALK İÇİN DEĞİL AK PARTİ İÇİNDİR"

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu üyelerinin CHP'ye katılımı için düzenlenen törene katıldı. Burada bir konuşma yapan Şimşek, "Bu anayasa değişikliği halk için değil, AK Parti'nin genel başkanı, bakanları, belediye başkanları içindir" dedi.
Türkiye Değişim Hareketi (TDH), Demokratik Sol Parti (DSP) ve Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) üyelerinin Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katılımı nedeniyle CHP Sancaktepe İlçe Teşkilatı'nda bir tören düzenlendi. Törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek ile çok sayıda partili katıldı.
Başkan Şimşek, burada yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Anayasa değişikliği ve referanduma değinen Şimşek, ''Anayasayı değiştiriyoruz, 12 Eylül'ü ortadan kaldırıyoruz diyorlar. Ortadan kalkan bir şey yok. Kenan Paşa'nın yapmış olduğu anayasaya Recep Paşa kat çıkıyor kat'' diye konuştu.
Yapılan anayasa değişikliği ile işçiye, emekliye, esnafa fayda sağlanılmadığını, telekulak çeteleri ile dinleme işlerinin bitirilmeyeceğini vurgulayan Şimşek, "O halde neden 200 trilyon para harcayarak bu anayasa değişikliğini yapıyoruz" diye sordu.
Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan sık sık 'Recep bey' diye hitap eden Şimşek, "Bu anayasa değişikliği, Recep beyin, Recep beylerin yüce divana çıkmamasının değişikliğidir. Bu anayasa değişikliği halk için değil, AK Parti'nin genel başkanı, bakanları, belediye başkanları içindir. Bu ülkede 60 bin tane kadın genelevde çalışmak için vesika bekliyor. Bundan utan, sen kendini kurtaracağına o bacıları kurtar'' diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından, CHP'ye geçenlere törenle parti rozetleri takıldı. Parti rozetleri CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran ve Şimşek tarafından takıldı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 05:05

İLGİLİ HABERLER