Spor
  • 27.10.2005 00:08

BEŞİKTAŞ TEKNİK DİREKTÖRÜ MEHMET EKŞİ : "BİR HAFTADA 3 MAÇ OYNADIK, OYUNCULARIM EKSİK VE YORGUNDU"

ALİ TALAT ÖZEFE - H. İBRAHİM PARLAK - HALİL İBRAHİM VARLI
KONYA - Türkiye Kupası D Grubu karşılaşmasında Konyaspor kendi sahasında konuk ettiği Beşiktaş ile yenişemedi.


Karşılaşma sonrasında basın toplantısı düzenleyen Beşiktaş Teknik Direktörü Mehmet Ekşi, futbolcularının eksik ve yorgun olduğunu belirterek, "Konyaspor mağlup oynuyordu. Dolayısıyla şuursuz bir şekilde geldiler. Biz de onları geride karşılamak zorunda kaldık. Onlar bastırınca golü yedik. Bir haftada 3 maç oynadık. Arkadaşların mücadelesi iyiydi. Kleberson çıkınca oyun duruldu. Yorgunluktan dolayı istenmeyen sakatlıklar olabiliyor. Kendisi sakat olduğunu ve çıkmak istediğini söyledi, biz de oyundan aldık. Sergen'i riske etmek istemedim. Hala arka adalesinde sakatlık var. Onu Sevillia ve Ankaragücü maçlarında oynatacağız" dedi.

Ekşi, oyuncu değişiklikleri ile ilgili bir soruya ise, "Orta sahaya oyuncu aldık. Defans kadememizi bozmadık. Ali Güneş, Ahmed Hassan'ın yerine girdi. Ahmet Dursun ile de başlanabilirdi. Ancak o anda öyle bir şablonu gerekli gördük. Sevillia maçına eksik oyuncularımızdan birkaçı yetişecek. Ankaragücü maçında sıkıntı çekebiliriz. Sevillia maçına kadar yeni hoca gelirse biz kendisine gerekli bilgiyi veririz. Her şeyi teknik direktöre bağlamak yanlış. Çünkü oyunu futbolcular oynuyor. Yeni hoca yüzde 100 olmasa bile yüzde 80 başarılı olur" diye konuştu.


Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise, denk güçlerin maçı olduğunu ifade ederek, "Zeminin daha önceki maça göre ıslak olması nedeniyle topun hızı ve oyunun temposu daha yüksekti. Başarılı bir sınav verdik. Yediğimiz gol dışında Beşiktaş'a pozisyon vermedik. Oyunun son 25-30 dakikalık periyodunda kontrolü ele alıp baskı kurduk. Golü erken bulsak maçı çevirebilirdik. Skor açısından bakıldığında çok pozisyon yakaladık, çok da gol kaçırdık. Bir topumuz direkten döndü. Ceyhun'un pozisyonunun ofsayt olmadığını düşünüyorum" şeklinde konuştu. Kocaman, oyuna farklı bir ilk 11 ile başlamasının nedenini de, "Kupa maçlarında bazı oyuncuları denemek zorundayız. Vasilj ve Bebbe'yi görmek istiyordum. Bu deneme maçında olumlu görüntüler gördüm" açıklamasını yaptı.


Konyaspor takım kaptanı Yasin ise, maç sonunda Beşiktaş'ın kalelerine 2-3 kere gelebildiğini ve bunlardan bir tanesini gol yaptıklarını söyleyerek, "Biz daha istekli oynadık. Topa daha çok hakimdik. Ama şunu söylemek istiyorum. Yan hakem ilk yarıda bir sürü bayrak kaldırdı. Ama benim yaptığım ortada Adem Dursun'un topu elle kesmesinde bayrak kaldırmadı. Belki orta hakemin bunu görmesi imkansızdı, ancak yan hakem kesinlikle görmeliydi. Sonuçta 1-1 berabere kaldık. Biz buraya 3 puan için çıkmıştık. Galip gelseydik çok iyi avantaj olurdu" dedi.


Beşiktaş'ın golünü atan Ahmet Dursun da, 1-0 öne geçtiklerini belirterek, "Zannedersem golü 85. dakikada yedik. 5-6 dakika daha dayanabilseydik galip gelecektik. Ama olmadı. Canımız sağolsun. Önümüzdeki maçlara bakacağız" diye konuştu.


İkinci yarı oyuna girerek Konyaspor'a beraberliği getiren golü atan genç oyuncu Volkan Çekiç de, 3 puanı almak istediklerini ifade ederek, "Seyirci avantajımızı kullanarak galip gelmek istiyorduk, olmadı. Berabere kaldığımız için de mutluyuz" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:48

İLGİLİ HABERLER