Spor
  • 3.5.2004 20:57

BEŞİKTAŞ'TA HASAN ARAT BAŞKAN ADAYI OLMAYACAĞINI AÇIKLADI...

İSTANBUL - Beşiktaş'ta Başkan Serdar Bilgili'nin görevinden ayrılacağını bugün kesin bir dille tekrarlamasının ardından, olağanüstü genel kurul çalışmaları hız kazandı. Bilgili'nin 2000 yılındaki rakibi Hasan Arat ise kesinlikle başkan adayı olmayacağını açıkladı.


Bu seçimde işlerinin yoğunluğu nedeniyle aday olmayacağını açıklayan Arat, Başkan Bilgili'nin ise görevi bırakacağını açıklarken sarfettiği sözlere tepki göstererek, "Serdar Bilgili'nin, görevi bırakırken sarfettiği 'Bana küfürleri edenler, başkan adaylarını da hazırlamıştır' şeklindeki sözleri, Beşiktaş'a yakışmadığı gibi, oldukça tehlikelidir. Bu sözler olabilecek başkan adaylarını zor durumda bırakır. Seçim demokratik bir olaydır" diye konuştu.


Hasan Arat, yapılacak seçimler öncesinde tek liste zorlamasının da yapılmaması gerektiğini vurgulayarak, "Beşiktaş'ta muhalefetin de mutlaka olması gerekir. Ocak ayındaki seçimlerde aday çıkmaması ve oluşan sessizliğin olumsuzluğunu belirtmiştim. Şimdi de aynı şey olmasın. Mutlaka muhalefet olmalı. Onun için herkes demokratik bir şekilde adaylığını koymalı" şeklinde konuştu.


Kendisinin aday olduğu süreçte yanında olan arkadaşlarını da seçimlerde serbest bırakacağını kaydeden Arat, şöyle devam etti:
"Beşiktaş, başkanların kontrolü altında bir dernek olamaz. Zorlamayla hiçbir şey olmaz. Bırakın herkes arayışa girsin. Kimse aday işaret etmesin. Ben arkadaşlarıma 'Gidin kime inanıyorsanız ona oy verin' diyeceğim."
Öte yandan, Beşiktaş eski yöneticisi Aydın Ayaydın, bugün Akaretler'deki Kulüp Binası'nda Başkan Bilgili'yi ziyaret etti.


Ayaydın ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada, kendisinin ve camianın önde gelen bazı isimlerinin ortak arzusunun Başkan Serdar Bilgili'nin geri dönmesinden yana olduğunu ifade ederek, "Ben de Sayın Bilgili ile görüşerek başkanlığı bırakmanın yanlış olacağını ve kararından dönmesi gerektiğini söyledim. Ancak Bilgili kararlı, izlenimlerime göre dönmeyecek" dedi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:08

İLGİLİ HABERLER