Gündem
  • 17.4.2024 13:53

BM Gazze raporu: 10.000 kadın öldürüldü, 19.000 çocuk yetim kaldı

BM Kadın Birimi tarafından yakın zamanda yayınlanan bir rapor, bir milyondan fazla kadın ve kız çocuğunun ciddi gıda, temiz su ve temel hijyen ihtiyaçları kıtlığıyla boğuştuğu Gazze'deki vahim insani duruma dikkat çekiyor.

BM kuruluşları Salı günü korkunç bir uyarı yayınlayarak, İsrail'in saldırganlığı ve Gazze'deki sistematik kıtlık nedeniyle son altı ayda yaklaşık 10.000 kadının öldürüldüğünü ortaya koydu. Şaşırtıcı bir istatistiğin altını çizdiler: Her 10 dakikada bir çocuk ya yaralanıyor ya da ölüyor.

İlgili bir gelişmede, BM Kadın Birimi tarafından yakın zamanda yayınlanan bir rapor, Gazze'de devam eden İsrail soykırımının yıkıcı sonuçlarını ortaya çıkardı: Tahminen 6.000 anne, ölenler arasındaydı ve geride yaklaşık 19.000 çocuk yetim kaldı.

Raporda ayrıca bir milyondan fazla kadın ve kız çocuğunun ciddi gıda, temiz su ve temel hijyen ihtiyaçları sıkıntısıyla boğuştuğu Gazze'deki vahim insani durum da vurgulandı. İnsanlık dışı yaşam koşulları karşısında hastalıkların hızla yayıldığını belirtmekte fayda var.

Aciliyete ek olarak, BM Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Gazze'ye insani yardım dağıtımını kolaylaştırmak için derhal ateşkes çağrısında bulundu. Amaç, İsrail'in son askeri operasyonlarından sonra neredeyse işlevsiz hale gelen, ağır hasar gören El Şifa Hastanesi de dahil olmak üzere hastaneleri yeniden inşa etmektir.

Güncellenme Tarihi : 17.4.2024 14:08

İLGİLİ HABERLER