Gündem
  • 8.12.2007 00:02

ÇİÇEK : ASKERLİĞİN YERİNİ SİYASETÇİ DEĞİL, TSK BELİRLER

ALİ ULURASBA
ANKARA- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, askerliğin yerini siyasetçinin değil, TSK'nın belirlediğini ifade ederek, "Bazılarımızın çocuklarının Türkiye'nin sıkıntılı bölgelerinde görev yapmadıklarına dair ifadeler var. Silah altına alınması gereken gençlerimizin nerede görev yapacaklarını TSK kendisi belirler. Herhangi bir siyasi müdahale söz konusu olmaz" dedi.


2008 yılı bütçe görüşmeleri TBMM Genel Kurulu'nda sürüyor. Genel Kurul'da ilk bölümde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Devlet Personel Başkanlığı, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu, Tütün, Tütün Mamülleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu ile Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'nün 2008 yılı bütçeleri müzakere edilerek kabul edildi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Meclis Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, muhalefetin eleştirilerine cevap verdi.

CHP'li Mehmet Sevigen'in bazı bakanların çocuklarının askerliklerini yaptıkları yerlerle ilgili iddiasını hatırlatan Çiçek, "Hepimizi zan altında bırakan ifadeler oluyor. Öncelikle TSK'yı, yargıyı, denetim mekanizmalarını ve milleti zan altında bırakır. Bazılarımızın çocuklarının Türkiye'nin sıkıntılı bölgelerinde görev yapmadıklarına dair ifadeler var. Silah altına alınması gereken gençlerimizin nerede görev yapacaklarını TSK kendisi belirler. Herhangi bir siyasi müdahale söz konusu olmaz. Kaldı ki bu tip iddialarla Türkiye'de siyasetçileri 'her işi kötü yapan' kanaatine yeni deliller eklenmiş olur. Benim oğlum çekti kurayı gitti Siverek'te askerlik yaptı. Bu bir lütuf değil, vatan görevidir. Kardeşimin kızı öğretmen olarak Şırnak, Cizre ve Batman'da görev yaptı. Amcasının bakan olması bir şey ifade etmez. Ben yine kabine arkadaşlarımdan biliyorum. Jandarma Genel Komutanlığı kendisine bağlıydı. Kardeşinin çocuğu gitti Çukurca'da sınırda görevini yaptı. Bunlar ortadayken, 'Garibin gurebanın çocuğu gidiyor, siyasetçinin çocuğu gitmiyor' iddiasını ortaya atmak yanlış anlaşılmalara neden olur."


Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün 2008 yılı bütçesi üzerinde AK Parti grubu adına söz alan Hamza Yerlikaya ise uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporcuların 'devlet sporcusu' sayılmaları için verdiği kanun teklifine destek istedi. Sporun Türkiye'nin tanıtımı için önemine işaret eden Yerlikaya, "Spor üzerinden siyaset yapmayalım, siyaseti spora bulaştırmayalım. Spor kutsaldır" diye konuştu.


DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim'in maaşıyla ilgili sözlerine de cevap veren Yerlikaya, maaşı devletin değil, özerk yapıya sahip Türkiye Futbol Federasyonu'nun ödediğini söyledi. Sporcuların doping kullanmasını da eleştiren Yerlikaya, dopingi 'çağın vebası' olarak niteledi. Kendisinin hayatında hiç doping kullanmadığını ifade eden Yerlikaya, "Kullananları da tasvip etmiyorum. 'Kullanmadım' demek yeminle falan olmaz. Uluslararası Anti Doping Ajansı (WADA) kuralları
var. Sonuçlar ona göre çıkar" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:18

İLGİLİ HABERLER